MANİSA Mesir Macunu Festivali Komisyonu, bu yıl 476'ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Festivali için yeniden bir araya geldi. Giritligil Otel'de yapılan Mesir Festivali Tanıtım Programına,Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik veManisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Mesir Macunu Festival Komisyonu'nun diğer katılımcıları ve bazı daire amirleri katıldı.

Ülkede son dönemlerde artan terör olayları ve dün Ankara Kızılay'da yaşanan bombalı terör saldırısının ardından Mesir Komisyonu, bu yıl 476'ıncı kez yapılacak olan Uluslararası Manisa Mesir Festivali'ndeki eğlence programlarının iptal edildiğini açıkladı. Mesir Festivali süresince yalnızca 21 Mart'ta karma, 24 Nisan'da ise saçım töreni yapılacak.

"PROGRAMIMIZI YENİ BAŞTAN MASAYA YATIRIP SADELEŞTİRECEĞİZ"
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, son günlerde artan terör saldırıları ve dün akşam saatlerinde Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı saldırının ardından 476'ıncı Mesir Festivali'nde eğlence programlarının iptal edilerek festivalin sadeleştirileceğini duyurdu. Vali Bektaş, konuşmasında, "Bir mesir sezonunun açılışını yapmak için planlama yapmıştık. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu koşulları hepimiz biliyoruz. Hem ülkemizin içinde bulunduğu koşullar hem ülkemizin çevresinde sınırlarının dışarısında olup biten olayların bizi etkilediği bir şekilde bizi etkiliyor. Dün akşam Ankara'da bir büyük olay yaşandı. Ben sadece o alayda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı için Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarını ve milletimizi de sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu ortamda bizim Mesir Festivalini sürdürmemizi zaten kimse beklemiyor. Aslında arkadaşlarımızı bütün hazırlıklarını tamamladılar. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Şehzadeler İlçe Belediye Başkanlığımız, Valiliğimiz, Mesir Derneğimiz, herkes ellerinden gelen bütün titizlikle hem karma töreni yani 21 Mart'ta yapacağımız karma törenini hem de 21 Nisan'da yapacağımız Mesir Festivalini 476. Kez en işi şekilde kutlamak için gerekli bütün programı bütün detaylarıyla şekillendirdiler. Ancak dediğimi gibi biz ülkemizin bir parçasıyız. Milletimizin neresinde bir sıkıntı, acı varsa o bizi de etkiliyor, o acıyı bizde yaşıyoruz. Dolayısıyla biz bu yıl istemeden, bu olayların etkisiyle bütün programımızı yeni baştan masaya yatırıp sadeleştireceğiz. İçindeki eğlence unsurlarını bütünüyle kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

"MESİR GELENEĞİ DEVAM EDECEK"
476 yıldır süre gelen Mesir geleneğini bu yıl da yaşatmaya çalışacaklarına vurgu yapan Vali Bektaş, "Ama işin tarihi niteliği, tanıtıma dönük niteliği ve Manisa'nın taşıdığı, sahip olduğu bu büyük tarihi varlığı gündemde tutmak, gündeme taşımak içinde gereken her şeyi yine bütün detaylarıyla uygulamaya çalışacağız. Zor bir durum. Milletimizin başı sağ olsun. Umarım bu sıkıntıları geride bırakmanın bir yolunu buluruz. Bütün ülkemiz, milletimiz, hükümetimiz, devletimiz bu sorunla başa çıkmak için mücadele ediyor. Bunun bizi de yansımaları oluyor, onu da biliyoruz. Ancak bütün dünyanın rol oynamaya çalıştığı ve bu sınır içinde ve dışında olayların sizi ister istemez etkilediği bu olaylar kısa sürede hal yoluna girmiyor ve istemesek de bizi üzen sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Biz 476. kez Manisa'da Mesir şenliğimizi olabildiğince yaşatmaya, yamaya çalışacağız. Hayırlı olsun. İnşallah daha huzurlu, daha sıkıntısız mesir festivallerinde buluşmayı diliyoruz. Bu 475 yıldır devam eden, bu senede 476. yılını idrak edeceğimiz bir gelenek. Neredeyse 500 yıla yaklaşan bir gelenek. Bu devam edecek. Burada tereddüt yok. Programı son şeklini verdiğimizde onu duyuracağız." dedi.

"MANİSA'DA HİÇBİR GÜVENLİK SORUNU YOK"
Önümüzdeki hafta içerisinde Mesir Festivali programı ile ilgili daha net bilgiler paylaşacaklarını bildiren Vali Bektaş, Manisa'da güvenlik konusunda hiçbir eksikliğin olmadığına vurgu yaparak, tüm Türkiye yas tutarken Manisa'da eğlence yapmanın doğru olmayacağını ifade etti. Vali Bektaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Önümüzdeki hafta karma töreni olacak. 19-24 Nisan'a daha çok zamanımız var. Biz bu program değişikliği sadece milletimizin üzüntüsünü paylaşma adına yaptığımızı herkesin bilmesini istiyorum. Bizim Manisa'da bir güvenlik endişemiz yoktur. Net bu kadar açık, herkes bunu böyle bilsin ve aslında bizim devletimiz gerçekten güçlüdür. Böyle sorunlar yaşanır, bütün dünyada yaşanıyor, ABD'de yaşanıyor. Almanya'da yaşanıyor, Rusya'da yaşanıyor, her yerde yaşanıyor. Önemli olan bu sorunların altından kalkabilecek iradenizin ve gücünüzün olmasıdır. Bizim o gücümüzün, o irademizin olduğunu herkes biliyor. Onun için ne yapıyorlar bize ancak terörle gelebiliyorlar. Herkes ‘Haince ve kalleşçe bir saldırı' diyor. Yani siz bu olayları her yerde yapabilirsiniz. Tabi ki meydana gelen terör olaylarından kat kat önlenen var. Ama bütünü önlemek mümkün olamıyor ki bunları yaşıyoruz. Ancak bu bir zaaf göstergesi değildir ve bizim bu işlerin üstünden geleceğimizi herkes dostlarımız da biliyor, düşmanlarımız da biliyor ki, bize terörle geliyorlar. Biz Manisa'da bir güvenlik endişesi içerisinde değiliz. Arkadaşlarımız, herkes, emniyet, jandarma görevinin başında 24 saat esasıyla, vatandaşımıza huzurlu, güvenli ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Umarız öyle ülkemiz bu tür işleri de arkaya bırakır. Ama bu işin, içinde yaşadığımız coğrafyadan kaynaklanan sorunlar var. Gayri irade olan işler var. Sınırımız dışında olan gelişmeler var. Bu gelişmelere siz ulaşmasanız da o gelişmeler size geliyor, ulaşıyor. Sadece milletimizin üzüntüsünü paylaşmak için biz burada eğlenmeyi, eğlence yapmayı Manisa'ya yakıştıramadığımız için programı sadeleştiriyoruz. Bu kadar net. Manisa'da bizim güvenlik açısından bir endişemiz yok. Bunu bilin. Çok şükür ki yok ve inşallah olmayacak. Bütün arkadaşlarımız işlerinin başında, biz geleneği sürdüreceğiz."

"DEVLETİMİZ BÜYÜKTÜR VE BUNLARI AŞACAK GÜCE SAHİPTİR"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sözlerine Ankara saldırısında hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladı. Başkan Ergün, Türk devletinin büyük ve güçlü olduğunu belirterek Türkiye'nin bu kötü günleri de arkasında bırakacağını söyledi. Türkiye'nin bu günlere çok zor süreçlerden geçerek geldiğini ve bu günleri de aşacak güce sahip olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Ankara'daki saldırıda vefat eden bütün vatandaşlarımız nur içinde yatsın. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. İnanıyorum ki ve hiçbir zamanda şüphem yok, Devletimiz büyüktür, ülkemiz büyüktür. Geçmiş tarihimize baktığımız çok büyük yaşanan olaylarda da bunların üstesinden gelen bir topluluğuz. Bunlarında üstesinden inşallah en kısa süre içerisinde geleceğimizden hiç şüphem yok. Devletimiz büyüktür ve bunları aşacak güce sahiptir." Şeklinde konuştu.

"BU GÜNLERİ DE AŞACAĞIZ"
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Dün akşam Ankara'da gerçekleşen alçak saldırıyı lanetliyorum. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki bu günler geride kalacak. Biz asırlar boyunca nelere göğüs gerdik. Bu günleri de aşacağız." diye konuştu.

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise Mesir Festivali ile ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığına vurgu yaparak festivalin geleneksel kısmının devam edeceğini belirtti.


Editör: TE Bilişim