Yarhasanlar Mahallesi’nde kurulan Perşembe Pazarı sonrasında oluşan çöplerin hem kötü bir görüntü oluşturduğu, hem de çöplerin yağmur suyu ızgaralarını tıkadığıyla ilgili haberimizin ardından Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) de bir açıklama yaptı. Doğrudan ya da dolaylı şekilde ızgaralara atılan meyve, sebze ve benzeri atıkların kanalizasyon ve yağmursuyu ızgaralarını tıkadığını belirten MASKİ, pazar esnafının konu hakkında daha dikkatli davranmasını istedi.

Yarhasanlar Mahallesi’nde her Perşembe kurulan semt pazarı kötü manzaraları da beraberinde getiriyor. Pazar esnafının arkasında bıraktığı çöpler, hem çevre kirliliğine neden oluyor hem de yağmursuyu ızgaralarını tıkayarak su taşkınlarına sebebiyet veriyor.

Konuyla ilgili olarak pazartesi günü sayfalarımıza taşıdığımız ‘Perşembenin faturası ağır oluyor’ başlıklı haberin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) de bir açıklama yaparak esnafı duyarlı olmaya davet etti.

MASKİ Genel Müdürlüğü, merkezde kurulan semt pazarları sonrasındaki cadde ve sokaklarda oluşan vahim manzarayla ilgili duyarlılık çağrısında bulundu. Doğrudan ya da dolaylı şekilde ızgaralara atılan meyve, sebze ve benzeri atıkların kanalizasyon ve yağmursuyu ızgaralarını tıkadığını belirten MASKİ, pazar esnafının konu hakkında daha dikkatli davranmasını istedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışması adına uyarılarını sürdürüyor. Özellikle semt pazarları sonrasında cadde ve sokaklarda bırakılan çöplerin ızgaralar ve dolayısıyla hatları tıkadığını belirten MASKİ, bu dikkatsizliğin sonucunda atıksu taşkını ve benzeri arızaların oluşabileceğini açıkladı.

PERŞEMBE PAZARI SONRASI VAHİM MANZARA

Yarhasanlar Mahallesi’nde kurulan Perşembe pazarı sonrasında da ciddi anlamda sorun yaşandığı vurgulanarak, her hafta aynı noktalarda temizlik çalışması yapıldığı belirtildi. Ekiplerin, yağışlı havalarda herhangi bir sorun yaşanmaması adına yoğun bir mesaiyle çalıştığını belirten yetkililer, aynı özeni pazar esnafının da göstermesi için çağrıda bulundu. MASKİ bunun yanında, atıksu arıtma tesislerinin de verimli şekilde işletilebilmesi için kanalizasyon hatlarının sağlıklı çalışmasının önemine değindi. Hatlarda oluşabilecek herhangi bir arıza nedeniyle mahalle sakinlerinin yanı sıra, esnafın da zarar göreceği belirtilerek, tüm vatandaşlar konuyla ilgili duyarlı olmaya davet edildi.

Editör: TE Bilişim