Cem Açıkgöz’ün hazırlayıp sunduğu, Bengütürk TV ekranlarından yayınlanan ‘Sahur Vakti’ programı, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nda yapıldı. Programın yayın konukları ise, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Emre Özünlü ve Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Kemal Anaç oldu. Programda ilk olarak söz alan Daire Başkanı Kemal Anaç, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi ile ilgili idarenin yaptığı çalışmalara değindi.

“EKİPLERİMİZ VE EKİPMANLARIMIZ İLE HEMEN HAREKETE GEÇTİK”

Depremin ilk anlarından itibaren hazırlıklara başladıklarını belirten Anaç, “Deprem anından itibaren gerek Manisa Büyükşehir Belediyesi gerekse MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, oluşturulan kriz masasından bizlere gelen bilgiler eşliğinde idare olarak üzerimize düşeni yapabilmek amacıyla hemen toplandık. Göndereceğimiz araçların tespitini yaptık. Ekskavatör, iş makinesi, kamyonlar, ışık kulesi, jeneratör gibi araçları hazır hale getirdik. Bölgede görev yapacak personellerimizin de hızlı bir şekilde tespitini yaptık. Çok kısa bir süre içerisinde organize olarak araç konvoyunu yola çıkardık. İş makinelerimiz oraya ulaştıktan hemen sonra ilk görev yeri olarak Kahramanmaraş olarak belirlendi. Türkiye’nin de gündemine oturan Ebrar Sitesi’nde ekiplerimiz çalışmaya başladı. Ekiplerimiz, göreve başladıktan hemen sonra 3 vatandaşımızın sağ salim kurtarılmasına yardımcı oldular” dedi.

PAZARCIK’TA ZARAR GÖREN İÇME SUYU HATLARINI YENİLEDİK, SU ARIZALARINA HEMEN MÜDAHALE ETTİK

Daire Başkanı Kemal Anaç, “İçme Suyu arıza ekiplerimizin de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde çalışması uygun görüldü. Yine tüm ekipmanları hazırlayarak gönderdik. İlçede altyapı çalışmalarında iyileştirme çalışmaları yapmak üzere çalışmalara başladılar. Zaten bölgede doğal olarak içme suyu ihtiyacı en önemli ihtiyaç haline gelmeye başladı. Bu yönden ekiplerimizin çalışması daha büyük önem arz etti. Ekiplerimiz ilçede 1400 metre hat yenilemesi gerçekleştirdi. 125 farklı noktada su arızalarına müdahale edildi. 50 adet branşman bağlantısı gerçekleştirildi.

YÜZLERCE ÇALIŞANIMIZ BÖLGEYE GİTMEK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDU.

Bölgeye gitmek isteyen birçok gönüllü çalışanın olduğunu belirten Daire Başkanı Anaç, “MASKİ personellerimize de buradan teşekkür etmek istiyorum. Yüzlerce arkadaşımız öne atıldılar bölgeye gitmek için. Bu sebeple gitmek isteyen arkadaşlarımız çok olduğu için belli bir rotasyon uyguladık. Sadece Pazarcık ilçesi ile de sınırlı kalmadı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin idaremizden içme suyu tankeri talebi vardı. Hemen tankeri bölgeye gönderdik. Adıyaman’da bir vidanjörümüz kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor. Aynı şekilde Kahramanmaraş’ta da ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın yarasını sarmak için halen büyük bir gayret gösteriyoruz. Manisa’ya gelen depremzede vatandaşlarımızın istek ve taleplerine cevap verebilmek adına da Kriz Masası ve AFAD’la ortak hareket ederek gerekli çalışmaları yapıyoruz.

“BAŞKANIMIZ HER KONUDA DESTEĞE DEVAM EDİYOR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hem bölgede hem de Manisa’ya gelen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik desteklerine devam ettiğini belirten Daire Başkanı Kemal Anaç,  “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün depremzede vatandaşlarımıza her konuda büyük destek sağlıyor. Meclisimiz de bu konuda gerekli tüm hassasiyetleri gösteriyor. Bizler de kurumumuzun imkanları dahilinde vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.  Ardından söz alan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Deprem anından itibaren hemen reaksiyona geçtik. Hızlı bir şekilde araç ekipmanlarımızı ve sonraki süreçte de tüm imkanlarımızı seferber ederek oradaki vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu ve altyapı sağlamak adına bazı çalışmalar yaptık. Halen depremden etkilenen birtakım illerde vidanjör ve içme suyu amaçlı tankerlerimizle su temini çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz