Koç Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin önde gelen beyaz eşya/teknoloji firmalarından biri olan Arçelik, kurumsal markası Beko oluyor. 55 bini aşkın çalışanıyla 13 ülkede hizmet veren Arçelik’in son hamlesi globalleşme ile doğru orantılı ilerleyecek.

Yatırımcılara uyarı! Altın, dolar, euro, borsa... Yatırımcılara uyarı! Altın, dolar, euro, borsa...

Beko, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis, Polar olmak üzere 22 markası bulunan Arçelik, aralarında Manisa’nın da bulunduğu 45 üretim tesisi ve 57 ülkedeki iştirakleriyle global olarak faaliyet gösteriyordu.

Arçelik, Beko Oluyor

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, karar globalleşme stratejisi kapsamında alındı. Açıklamada böylece, tüm dünyadaki çalışanların ve operasyonların ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bu kapsamda yurt dışı bağlı ortaklıkların kurumsal unvanları da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştiriliyor. Şirket Türkiye'deki faaliyetlerini ise başta Arçelik olmak üzere tüm markaları ile sürdürmeye devam edecek.

Manisa Fabrikasını Satın Almıştı

Arçelik, ABD merkezli Whirlpool'un Türkiye'deki üretim operasyonlarını gerçekleştiren Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi 78.3 milyon Euro'ya satın almıştı. Anlaşma, Whirlpool'un Manisa'da yıllık toplam 1,3 milyon adet soğutucu ve 1,4 milyon adet çamaşır makinesi kapasiteli üretim tesisleri ve depolama alanını kapsıyordu.

Kaynak: Haber Merkezi