Haber: Emre Halil ESENKAYA

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Manisa’da görev yapan bürokratlar katılırken, kurumlar arası koordinasyon gereken çalışmalar masaya yatırıldı. Sunumlarını gerçekleştiren devlet kurumları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıda son günlerde birçok şikayete konu olan Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin havalandırmasının sebep olduğu gürültü de konuşuldu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2018’in ilk altı aylık sürecinde kurumların Manisa’ya yaptığı tüm hizmetlerden dolayı teşekkür ederek toplantıyı başlattı. Vali Güvençer ilk altı ayda yapılan icraatlar hakkında bilgiler verdi. Manisa’da toplam 375 kamu yatırım projesi olduğunu söyleyen Vali Güvençer: “Yatırım projelerimizin toplam tutarı 4 milyar 184 milyon lira değerinde. Projeler için önceki yıllarda 1 milyar 270 milyon lira harcama yapılmış, 2018 yılı için toplam 807 milyon lira ödenek ayrılmıştır. İkinci dönem sonu itibariyle 332 milyon lira harcama yaparak yüzde 41 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu projelerin 37’si tamamlandığı, 221 projenin devam etmekte olduğu, 40’ının ihale aşamasına getirildiği ve 77 projenin ise henüz başlamadığı görülmüştür” diye konuştu.

PROJE BEDELİ BAZINDA ÖNCELİKLİ SEKTÖR ULAŞTIRMA

Manisa’da en çok yatırım yapılan projeler hakkında bilgiler veren Vali Güvençer: “Manisa’da yatırım öncelikli ilk sektör ulaştırma sektörü. Onu tarım sektörü takip ediyor. Tarım sektörü derken aklınıza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yeni ismiyle Tarım ve Orman Bakanlığımız gelmemeli. Tarıma ilişkin sulama projelerimiz tarım projelerimizde ve ikinci büyük yatırım sektörümüz. Üçüncü öncelik verdiğimiz sektör eğitim sektörüdür. Birkaç yılsonunda eğitim projelerimizin çoğu fiziken tamamlanacak ve bu sıralamada yeri değişecektir. Dördüncü sırada enerji sektörümüz var yeni enerji yatırımlarımız var. Beşinci sırada ise sağlık sektörü alanında yatırımlarımız var” ifadelerini kullandı.

DEVLET KURUMLARI SUNUMLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Toplantıya katılan kurum ve kuruluşlardan; Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, İLBANK A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdi. Sunum yapan kurumlar bitmiş, yapımı devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi.

GÜRÜLTÜLÜ HAVALANDIRMAYA HEYET GELİYOR

Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin yeni yapılan binasında bulunan havalandırmaların çok fazla gürültüye sebebiyet vermesi toplantının gündemindeydi. Mahalle sakinleri gürültüden rahatsız oldukları için WhatsApp grubu kurarak birlikte hareket etme kararı almıştı. Olayın basına yansımasının ardından toplantıda söz alan Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici mahallelinin rahatsız olduğu gürültü sorunuyla ilgilendiklerini söyledi. Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici: “Şu anda bildiğiniz gibi biten hastanemiz Merkez Efendi Devlet Hastanesi. Fakat hastanenin havalandırmasından çıkan gürültüden dolayı mahalleliden birçok şikayet aldık. Bu konuda çalışmalarımız var sesi kesmek ile ilgili. Bakanlıkla görüştük Cuma günü bir heyet gönderecekler. Heyet hastaneyi inceledikten sonra karar verilecek. Boruların taşınması ya da izolasyonla ilgili bir çalışma var” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim