Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İşgücü Piyasası araştırması yapılarak, piyasanın fotoğrafı çekiliyor.  5 Haziran ile 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İPA (İşgücü Piyasası Araştırmaları) çalışmaları hakkında Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Burak Engin açıklamada bulundu.

İl Müdürü Engin yaptığı açıklamada, “Gerçekleştirilecek olan İPA çalışması sonuçları, kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacak ve işgücü piyasası ile ilgili ya da ilişkili olan kurum ve kuruluşlara da veri sağlamış olacak. İl Müdürlüğümüz ve hizmet merkezlerimizce bu yıl bin 691 işyeri ile yüz yüze ya da online iletişim yolları kullanılarak görüşme gerçekleştirilecek. İşgücü piyasasının mevcut durumunu görebilmek ve gelecek dönem eğilimlerini, işverenlerden alınacak geri dönüşler doğrultusunda değerlendirerek sağlıklı kararlar alma amacına yönelik çalışmalar yürütülecek. Çalışma kapsamında işyerlerine anket uygulaması gerçekleştirilecek. Yapılan anket çalışmasında işletmelerin; açık işlerinin olup olmadığı, bir yıl içerisinde çalışan sayısında artış- azalış olup olmayacağı, temininde güçlük çekilen meslekler, engelli istihdamı olup olmadığı, çalışanların mesleki yeterliliği, genç ve kadın istihdamına yaklaşım gibi konularda görüşleri alınacak” dedi.

“MANİSA İŞGÜCÜ PİYASASININ GENEL DURUMUNU YANSITACAK”

Engin, açıklamasına şöyle devam etti: “İşgücü piyasasından alınan veriler rapor haline getirilerek işgücü piyasası ile ilgili paydaşların hizmetine sunulacak. Araştırma sonuçları bize Manisa işgücü piyasasının genel durumunu yansıtacak. Piyasanın temel işgücü ihtiyaçları, temininde güçlük çekilen meslekler, gelecek vadeden meslekler ile cazibesi zamanla azalan veya kaybolan meslekler hakkında bilgi sahibi olunacak. Gerçekleştirilecek İşgücü Piyasası Araştırması çalışmasında, ilimizin mevcut işgücü potansiyelinin tahlil edilebilmesi ve geleceğe dair beklentilerin doğru biçimde şekillendirilebilmesini sağlayacak olan bu çalışmada gerek yüz yüze ziyaretler ve gerekse de online iletişim yolları ile gerçekleştirilecek anket çalışmalarında işverenlerimizden görevli iş ve meslek danışmanlarımıza yardımcı olmaları bekleniyor.” Onur YILMAZ

Editör: Zerrin Ağar