Turgutlu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı TURBELDAK ekibi, haftalık doğa yürüyüşü kapsamında bu kez Seferihisar’ın Doğanbey rotasında bir araya geldi. Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert’in yönetiminde, Bayram Ali Çelikten’in rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlik sabahın erken saatlerinde başladı.

Yaklaşık 9 kilometrelik parkur boyunca Ege’nin doğal güzellikleri eşliğinde yürüyen katılımcılar, tarihi Çıfıt Kalesi’ni ziyaret etti. Doğayla iç içe geçen yürüyüş, Kalp Koyu’nda verilen yemek ve yüzme molasının ardından sona erdi.

“Doğa sevgisini, tarih bilincini ve dostluğu buluşturuyoruz”

Yürüyüşün ardından değerlendirmede bulunan Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, etkinliğin doğa sevgisi, tarih bilinci ve dostluğu bir araya getirdiğini ifade etti.

Mert, “Ege’nin maviliğinde gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü, doğa sevgisini, tarih bilincini ve dostluğu buluşturan keyifli bir etkinlikle tamamladık. TURBELDAK olarak doğa sporlarını yaygınlaştırmayı, sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi ve bölgenin doğal ve tarihi değerlerine yönelik farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Yürüyüşlerimize ve etkinliklerimize katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA