Manisa’da fener alayı coşkusu! Geceyi aydınlattı Manisa’da fener alayı coşkusu! Geceyi aydınlattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durum haritasını yayımladı. 12 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz, Tekirdağ, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, enellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

12 İL İÇİN UYARI

Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın için turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik illerine sarı kodlu uyarı

EGE BÖLGESİ

Ege'de rüzgar sert, sağanak yağmur erken saatlerden itibaren Manisa-Aydın kesiminde görülecek. Manisa ve Afyon 21, Denizli 26, Bodrum 20 derece.

Editör: Nuray Bozkurt