Türkiye hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisinde kalacak.

Hava sıcaklıkları hafta sonunda azalarak Pazar gününden itibaren mevsim normalleri altına düşecek.

64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteroroloji Genel Müdürlüğü ise 25 Kasım Cumartesi günü için 64 ile turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kodlu uyarı verilen iller

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce

Turuncu kodlu uyarı verilen iller

Antalya, Balıkesir,  Giresun, Gümüşhane, Muğla, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Manisa, Denizli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile İzmir'in kuzey, Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Uyarılar

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla çevreleri ile İzmir'in kuzey, Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Manisa’ya kar geliyor

Başkan Zeyrek’ten ‘Anneler günü’ mesajı Başkan Zeyrek’ten ‘Anneler günü’ mesajı

Manisa Valiliği, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Manisa Valiliği’nce yapılan uyarıda “İlimizde yer yer aralıklarla devam eden yağışların yarın il genelinde zaman zaman kuvvetli olarak devam etmesi, yarın öğle saatlerinden itibaren Özellikle Demirci, Gördes, Selendi ilçeleri ile Salihli doğu ve güney mahallelerinde, yarın gece ise özellikle Manisa Merkez, Saruhanlı, Kırkağaç, Soma, Akhisar, Selendi, Turgutlu ilçelerimizde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması, pazar sabah saatlerinden itibaren ise havanın soğumasıyla beraber yağışların Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Selendi ilçeleri ile Salihli doğu ve güney mahalleleri, Bozdağ ve Spil yüksek kesimlerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Özkan ÇELİK