Depremin yıktığı Kahramanmaraş’taki ablası Fatma Karaokur’dan haber alamayınca bölgeye hareket eden Kayışlı, ablasının enkaz altında kaldığını öğrenip kurtarma çalışmasına katıldı. Çalışma sonucunda eniştesini ve yeğenini sağ çıkaran Kayışlı, ablasının cansız bedenine ulaştı. Yaşadığı büyük acıya rağmen defin işlemlerini tamamladıktan hemen sonra, ailesiyle vedalaştı ve başka canlar yanmasın düşüncesiyle görevinin başına döndü. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş de, deprem bölgesinde acısını kalbine gömen ve yeniden arama kurtarma faaliyetlerine başlayan Harun Kayışlı ile bir araya gelerek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, tüm Türkiye’yi derin yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hızla bölgeye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tüm gücünü bölgeye aktarırken, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri de Osmaniye’de cansiperane çalışmalarını sürdürüyordu. İtfaiye Dairesi Başkanlığı personellerinden Harun Kayışlı, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ikamet eden ablası Fatma Karaokur’dan haber alamayınca, Kahramanmaraş’a geçti. Kayışlı, ablası, eniştesi ve yeğeninin enkaz altında kaldıklarını öğrenince, hızla arama-kurtarma çalışmasına dahil oldu. Burada kurtarma ekipleriyle birlikte eniştesini ve yeğenini sağ bir şekilde enkazdan çıkaran Kayışlı, ablasının ise cansız bedenine ulaştı. Depremde hayatını kaybeden Fatma Karaokur’u enkazdan çıkaran İtfaiye personeli Harun Kayışlı, Kahramanmaraş’ta ailesiyle birlikte defin işlemlerini gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Defin işlemlerini tamamladığı ablasının acısını kalbine gömen ve başka canlar yitip gitmesin diye deprem bölgesinde bir can daha kurtarabilmek için yeniden arama kurtarma faaliyetlerine katılan Harun Kayışlı’ya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş, çalıştığı bölgede taziye ziyareti gerçekleştirdi. Personelimiz Harun Kayışlı, babası Mehmet ve annesi Güldane Kayışlı’ya başsağlığı dileyen Genel Sekreter Yardımcısı Memiş, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Bu acının tarifi yok. Hepimizin yüreği sızlıyor. Rabbimden dileğim, Fatma ablamız gibi tüm hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun. Harun kardeşime de sabırlar diliyorum. Böyle zorlu şartlarda yeniden görevine devam ettiği için de Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.

Editör: Onur Yılmaz