Geleceğin Liderleri MCBÜ işletme Fakültesi 2. Kariyer Fuarında buluştu Geleceğin Liderleri MCBÜ işletme Fakültesi 2. Kariyer Fuarında buluştu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe İlker, öğrencilere ve proje ekibi öğretmenlere Ocak ayının konusu olan Divan-ı Lügatit Türk Okumaları ve Yöremiz Manisa Ağızlarından Derlemeler semineri verdi. Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayhan Kocabaş ve proje ekibi tarafından düzenlenen seminerde Prof. Dr. Ayşe İlker önemli bilgiler verrdi. 
Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcükleriyle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlıyor. 
Bu sayede öğrenciler dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecek.

Kaynak: Özkan ÇELİK