Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz 31 Ocak’ta müdürlüğün sosyal medya hesaplarından yaptığı anket duyurusu ile promosyon anlaşması konusunda sağlık çalışanlarına bilgilendirme yaptı. Duyuruda, Tüm personelimiz için mevcut maaş promosyon sözleşmesinin güncellenmesi veya yeni sözleşme yapılması konularında anket düzenlenmiş olup Anket 01.02.2023 saat 14:00’da son bulacaktır” denildi.

WhatsApp Image 2023-03-21 at 17.14.22

Ertesi gün de anketin sonuçları yine sosyal medya hesaplarından açıklandı ve ankete katılan 10 bin 182 sağlıkçıdan, 8 bin 572’sinin promosyon için Ziraat Bankası’nın teklifini tercih ettiği, 1610’unun ise Yapı Kredi Bankası’nı tercih ettiği bilgisi verildi.

Anket sonuçlarının verildiği paylaşımda, “İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı tüm sağlık tesislerimizde çalışan personellerimiz tarafından oylanan promosyon anket sonuçlarımız aşağıda sunulmaktadır. Anket sonuçları Yetkili Sendika Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile değerlendirildikten sonra ilgili bankalar ile görüşmeler ivedi bir şekilde başlatılacak olup en kısa zamanda sonuçlandırılması amaçlanmaktadır.” denildi.

Anket sonuçlarına göre, Ziraat Bankası’nın 29 bin TL’lik teklifinin kabul edilmesi beklenirken, sağlık çalışanlarına 21 Mart tarihi itibariyle bir anket daha sunuldu. Anketin gerekçesinde ise “Müdürlüğümüz mevcut promosyon anlaşmasının revize edilmesiyle alakalı bankaların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen görüşmelerde Yapı ve Kredi Bankası dışında herhangi bir banka geçerli teklif vermemiştir. Bu kapsamda revize edilen teklifin kabul edilip edilmemesi için bütün personelimizin görüşünün alınması hasıl olmuştur” ifadeleri yer aldı.

WhatsApp Image 2023-03-21 at 17.14.37

İki seçenekten oluşan anketin ilk seçeneğinde “Mevcut banka ile promosyon sözleşmesinin normal bitiş süresi olan 14.06.2027 tarihine kadar sözleşme hükümlerince fesih hakkı olacak şekilde ek ücret olmaksızın devamının sağlanması”, ikinci seçeneğinde ise “Mevcut banka ile sözleşme (yeni) fesih ve revize hakkı olmadan sözleşmenin imza tarihinden itibaren 5 yıllık süre için 21.03.2023 tarihi itibariyle 11 bin 289 TL karşılığında yenilenmesi” ifadeleri yer aldı.

WhatsApp Image 2023-03-21 at 17.14.46

Sağlık çalışanları, 29 bin TL’lik Ziraat Bankası teklifinin neden iptal edildiğini, anketlerde yer almasına, hatta 20 Aralık 2022 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Ziraat Bankasıyla sözleşme imzalandığının duyurulmasına rağmen Manisa’da neden teklif vermediğini merak ediyor.

Manisa’da görev yapan yaklaşık 13 bin sağlık çalışanının promosyon konusunda mağdur olduğu ifade edilirken, çalışanlar hem daha düşük tutar, hem de uzun vadeli bir anlaşmaya mahkum edildikleri gerekçesiyle duruma tepkili. 

Süreçle ilgili önümüzdeki günlerde ne gibi bir yol izleneceği merakla bekleniyor. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar