Yaklaşık 600 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde sona gelindi. Hükümet ile işçi sendikaları arasında süren zam pazarlığında anlaşmaya varıldı.
TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile işveren tarafını temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya gelecek. Saat 11.30’da düzenlenecek imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da katılacak.
2025-2026’yı Kapsayacak
Taraflar arasında sağlanan mutabakatla birlikte, kamu işçilerine yönelik zam oranları ve sosyal haklar 2025-2026 yıllarını kapsayacak şekilde belirlenecek.
Hükümetin Son Teklifi
Görüşmelerde hükümetin işçi sendikalarına sunduğu son teklif şu şekilde olmuştu:
- İlk 6 ay için yüzde 24 zam,
- İkinci 6 ay için yüzde 11,
- Üçüncü 6 ay için yüzde 10,
- Dördüncü 6 ay için yüzde 6 oranında zam önerisi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetlerinin katılımıyla düzenlenecek olan Kamu Çerçeve Protokolü İmza Töreni’ne iştirak edecektir.” ifadelerine yer verildi.