Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Müsabakaları, Manisa’da judo branşıyla başladı. Manisa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalar, genç kızlar ve erkekler kategorilerinde büyük çekişmeye sahne oldu. Yeni sezonun açılışında sporun birleştirici gücü, tribünlerde coşkuyla hissedildi.

Tatamide Nefes Kesen Mücadele

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Okul Sporları İl Birinciliği judo müsabakaları, genç sporculara hem mücadele hem de kendini gösterme fırsatı sundu. Açılış seremonisinde Okul Sporları Şube Müdürü Fatih Umut Altınışık, Judo İl Temsilcisi Serhat Demir, antrenörler ve çok sayıda sporcu yer aldı.

Sporcular, il birinciliği unvanını kazanmak için tatamide kıyasıya mücadele ederken, salonda dostluk ve centilmenlik rüzgârı esti.

63 Branşta Spor Şöleni Manisa’da Başlıyor

Bu yıl Manisa genelinde 63 farklı branşta okul sporları düzenlenecek. İl birinciliğinde dereceye giren takımlar, grup, yarı final ve final etaplarında Manisa’yı temsil edecek.

Müsabakalar; minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde, merkez ilçelerden kırsal bölgelere kadar tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu geniş katılım, Manisa’nın spor kültürüne verdiği önemin güçlü bir göstergesi oldu.

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten Mesaj

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, yeni sezonun yalnızca bir yarış değil, aynı zamanda bir vizyon olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Okul sporları, spor kültürünü yaygınlaştırmanın en güçlü adımı. Bu sezon hedefimiz büyük. 55 bin öğrencimizi sporun içinde görmek istiyoruz. Her branşta potansiyel şampiyonlarımızı keşfetmek, onları doğru yönlendirmek ve Türkiye’ye yeni başarı hikâyeleri kazandırmak için sahadayız.”

Öztürk, sporun sadece fiziksel değil, disiplin, mücadele, dayanışma ve özgüven değerlerini de kazandırdığını belirterek, tüm öğrencilere başarı diledi.

Muhabir: Elif AYVAR