Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sürücülerine yönelik üç günlük kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen uygulamada 3 bin 661 araç kontrol edilirken, kurallara uymayan 696 araç ve sürücüye toplamda 2 milyon 94 bin 890 TL idari para cezası uygulandı.

Denetimin Ayrıntıları
Manisa’daki denetimlerde toplam 696 araç ve sürücüye çeşitli cezalar uygulandı. Kesilen ceza miktarı 2 milyon 94 bin 890 TL olarak kaydedildi. Denetimler sırasında kurallara uymadığı tespit edilen 67 araç ise trafikten men edildi.

İhlallerin dağılımına bakıldığında, en çok kask takmama ihlali göze çarpıyor ve 411 sürücü bu nedenle cezalandırıldı. Ehliyetsiz araç kullanan 45 sürücüye ceza verilirken, muayenesiz araç kullanımı nedeniyle 52 sürücüye işlem yapıldı. Plaka eksikliği tespit edilen 9 araç ve yetersiz ehliyet ile araç süren 18 sürücü de cezalandırıldı. Yaya yollarında motosiklet kullanımı nedeniyle 15 sürücüye işlem uygulanırken, diğer trafik kanunu maddelerinden 146 cezai işlem gerçekleştirildi.





