Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevre mahallelerinde, 2025 yılı üzümlerinden kışlık pekmez yapımına başlandı. İlçede genellikle eylül ayı başında başlayan üretim, aralık sonuna kadar devam ediyor ve kışlık ihtiyaç kadar üretim yapılırken, fazla pekmezler satışa sunuluyor.
Kış aylarında beslenmede önemli bir yere sahip olan pekmez, içerdiği mineral ve vitaminler açısından oldukça değerli. Üzümler, özel pekmez toprağı ile çuvallar içinde ezilerek şırası çıkarılıyor, ardından kazanlarda koyulaşana kadar kaynatılıyor ve dinlendirilerek bidon ve cam kavanozlarda saklanıyor.
Uzmanlar, pekmezin soğuk algınlığına karşı koruyucu, enerji verici ve kan yapıcı özellikleriyle adeta bir şifa kaynağı olduğunu vurguladı.