Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi'nde 600 metrekarelik seralarda yetiştirilen, Ege Bölgesi'nin meşhur acı ve lezzetli biberi olan Emcelli Biberleri, Sarıgöl pazarında ilk kez 150 TL'den satışa sunuldu. Tezgaha gelen biberler hızla tükendi.

Hızla tükendi

Üretici Nurullah Akbay’ın ifadesine göre bölgede ilk kez mayısın üçüncü günü pazara getirilen 30 kiloluk emcelli biberleri kısa sürede satılarak büyük ilgi gördü.

Akbay, şöyle konuştu: “Bu sezon bölgede ilk defa Emcelli Biberini yetiştiren benim. 600 metrekarelik serada 2 bin biber ürettim. İlk mahsullerimizi ilk etapta 30 kilogram olarak topladım ve yerel ürün olması nedeniyle pazarda kilosunu 150 liradan bir saat içinde sattım. Müşteriler genellikle bir, iki ve üç kilo birden alıyorlar. İlerleyen günlerde daha fazla biber olacak ve şimdi ilk kez Ege bölgesinde mayıs ayında pazara getirdim. Ünlü Emcelli Biberlerimizin lezzetiyle de bilinir.”

Başkan Zeyrek kiraz üreticileriyle bir araya geldi Başkan Zeyrek kiraz üreticileriyle bir araya geldi

Coğrafi mahreç işareti aldı

Sarıgöl ilçesi Emcelli Mahallesi’nde 150 yıla aşkın süredir organik bir şekilde yetiştirilen meşhur acı ve tatlı biber coğrafi mahreç işareti aldı.

Kaynak: İHA