Manisa'da yaz aylarının değişmeyen sorunu yine kapıda... Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 28 Haziran Cumartesi gecesi hem Yunusemre hem de Şehzadeler ilçelerinde geniş çaplı su kesintisi yapılacağını duyurdu. Depo bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle saat 01.00 ile 05.00 arasında yapılacak kesinti, binlerce vatandaşı etkileyecek.
Su kesintisinden etkilenecek mahalleler şöyle:
Yunusemre: 75. Yıl, Akmescit, Ayn-ı Ali, Güzelyurt, Hafsa Sultan, Kaynak, Kuyualan, Lalapaşa, Laleli, Merkez Efendi, Mesir, Mutlu, Tevfikiye, Topçuasım, Uncubozköy
Şehzadeler: Adakale, Akıncılar, Dere, Ege, Göktaşlı, İbrahimçelebi, Mimarsinan, Nişancıpşa, Saruhan, Tunca, Çarşı
Her yaz mevsiminde yaşanan kesintilerden bıkan Manisalılar, bu yıl da yine aynı sorunla karşı karşıya. Özellikle iş çıkışı saatlerinde suya ulaşamayan vatandaşlar sosyal medyada tepkilerini dile getirerek, “İşten eve geliyoruz, duş bile alamıyoruz. Bu nasıl hizmet anlayışı?” sözleriyle duruma isyan etti.
Sıcak havalarla birlikte artan su ihtiyacına rağmen sık yaşanan kesintilerin artık kronik hale geldiğini savunan vatandaşlar, MASKİ ve belediye yetkililerine çözüm çağrısında bulundu.