Manisa’nın Selendi ilçesinde, "Dünya Süt Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ilkokul ve okul öncesi öğrencilerine süt dağıtıldı. Etkinlik, Selendi Süt Üreticileri Birliği tarafından organize edilirken, yaklaşık bin öğrenciye paket süt ulaştırıldı.

Selendi genelindeki tüm ilkokul ve okul öncesi eğitim kurumlarında gerçekleştirilen dağıtımda, öğrencilere sadece süt değil, aynı zamanda bisküvi de ikram edildi. Ayrıca sütün yararlarını anlatan broşürlerle öğrenciler bilinçlendirildi.

Kula Belediyesi’nden Ferdi Zeyrek için lokma hayrı
Kula Belediyesi’nden Ferdi Zeyrek için lokma hayrı
İçeriği Görüntüle

Süt dağıtımı, Selendi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Muhammed Hadi Dilek ve Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ataşman tarafından yapıldı. Öğrenciler, kendilerine ikram edilen sütler için yetkililere teşekkür etti.

Süt tüketiminin önemine dikkat çeken Başkan Dilek, “Amacımız süt tüketiminin artması. Her gün süt içmeliyiz. Sizler süt içerek daha fazla büyümelisiniz. Bugün Dünya Süt Günü dolayısıyla sizinle birlikte bizler de süt içmeye geldik. Süt içtiğinizde daha kuvvetli olacaksınız, başarılarınız artacak” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ataşman ise etkinliğe katkı sağlayan Selendi Süt Üreticileri Birliği’ne teşekkür ederek, “Birlik Başkanımızın desteğiyle bugün öğrencilerimize süt dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Kendilerine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA