Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü, yayalara ayrılmış sevgi yollarını işgal eden araç ve motosikletlere yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde sürücüler uyarılırken, bazılarına cezai işlem uygulandı.
Manisa’da vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla yaya yollarında sıkı denetimler devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen uygulamada, Şehzadeler ilçesindeki sevgi yollarını kullanan motosiklet sürücüleri ve yaya yollarını işgal eden araçlar hedef alındı.
Ekipler, hem yaya güvenliğini tehlikeye atan sürücülere uyarılarda bulundu hem de kurallara uymayanlara idari yaptırım uyguladı. Yetkililer, Manisa genelinde bu tür denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.
Şehzadeler’de Sevgi Yollarında Denetim Gerçekleştirildi
Şehzadeler ilçesi Çimentepe Caddesi’nde yapılan denetimlerde Trafik Zabıtası ve polis ekipleri, yayalara ayrılmış yolları kullanan motosiklet ve araç sürücülerine yönelik kontroller yaptı. Denetim sırasında yaya yollarını işgal eden araçlar kaldırılırken, kurallara aykırı hareket eden sürücülere cezai işlem uygulandı.
Vatandaşların güvenliği için yapılan bu denetimlerin, şehir genelinde düzenli olarak sürdürüleceği vurgulandı.
“Amaç Yaya Güvenliğini Sağlamak”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Zabıta Personeli Mücahit Uçar, denetimlerin temel amacının vatandaşların güvenliğini korumak olduğunu söyledi. Uçar, “Yayalara ayrılmış alanlar, vatandaşların güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri için oluşturulmuş bölgeler. Bu alanları araçlar işgal ettiğinde hem güvenlik hem de düzen bozuluyor. Bizim görevimiz bu güvenliği sağlamak” dedi.
Uçar, sürücülere önce uyarı yapıldığını, ihlalin devamı halinde ise cezai işlem uygulandığını da sözlerine ekledi.
Denetimler Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü, yaya yollarında yapılan bu ortak denetimlerin artarak devam edeceğini duyurdu. Yetkililer, vatandaşlardan da yaya yollarını kullanırken dikkatli olmalarını, araç sürücülerinin ise bu alanları işgal etmemelerini istedi.
Denetimlerin, hem trafik düzenini sağlamak hem de yayaların günlük yaşamını daha güvenli hale getirmek adına kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.





