İçişleri Bakanlığı, son iki haftada terör örgütü DEAŞ’a yönelik Türkiye genelinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar, 33 ilde eş zamanlı olarak yürütüldü ve 233 şüpheli yakalandı. Yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınanlardan 51 kişi tutuklanırken 24 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

33 İlde Eş Zamanlı DEAŞ Operasyonları

33 ilde gerçekleştirilen operasyonlar, Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Bilecik, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Uşak, Van ve Yozgat’ı kapsıyor. Her ilde TEM Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonlar, örgüt içindeki finans ve lojistik bağlantıları hedef aldı.

Gözaltılar ve Tutuklamalar

Operasyonlarda toplam 233 şüpheli yakalandı. Bu kişilerden 51’i tutuklanırken, 24’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Operasyonların Koordinasyonu

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü. Bu koordinasyon sayesinde, DEAŞ’ın Türkiye’deki finansal ve örgütsel yapısına yönelik etkili ve planlı müdahaleler sağlandı.

Kaynak: İHA