Manisa’da yapılması planlanan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su ihalesine çevre derneklerinden tepki geldi. Kentteki çevre dernekleri, Manisa Defterdarlığı önünde ihaleye karşı basın açıklaması yaptı. Çevreciler, Manisa il genelinde 172’ye ulaşan jeotermal enerji sahasının tarıma büyük zarar verdiğini ve ihalenin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Manisa’nın Salihli, Akhisar, Sarıgöl, Ahmetli, Demirci, Kula, Saruhanlı ve Şehzadeler ilçelerinde birer, Alaşehir ilçesinde dört olmak üzere 12 sahada jeotermal kaynak ve doğal mineralli su ihalesi yapılacak. Manisa’da çevreciler il genelinde yapılacak olan 12 sahada jeotermal kaynak ve doğal mineralli su ihalesine tepki gösterdi.

Tarım Bakanlığı’ndan ‘peynir’ hamlesi… Taslak hazır! Tarım Bakanlığı’ndan ‘peynir’ hamlesi… Taslak hazır!

Manisa Defterdarlık binası önünde, Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği, Akhisar Çevre Derneği, Salihli Çevre Derneği, Alaşehir Çevre Derneği, Gördes Çevre Derneği, Soma Sosyal Haklar Derneği ve TURÇEP ile Saruhanlı, Kırkağaç ve Gölmarmara Çevre Gönüllüleri, ortak basın açıklaması yaptı.

Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği Genel Sekreteri Lütfü Vural, tarıma ve toprağa zarar veren jeotermal enerji santrallerine karşı olduklarını söyledi. Vural, bugün Manisa’da açılan JES sayısının 172’ye ulaştığını kaydetti. Vural, tarım arazilerinin korunması için bu ihalelerin iptal edilmesi gerektiğini kaydetti.

Manisa Barosu Başkan Yardımcısı Ayşe Hasar, Manisa Barosu olarak her zaman çevre sağlığına önem verdiklerini söyledi. Bu konuda çevre felaketlerine karşı mücadele verdiklerini açıkladı.

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası önceki dönem başkanı Ziraat Mühendisi İbrahim Demran, Manisa’nın bereketli ve verimli toprağıyla, güneşiyle binlerce yıl medeniyetlere ev sahipliği yaptığını açıkladı. Demran, bugün bu topraklar üzerinde 3500’e yakın jeotermal kuyusunun bulunduğuna dikkat çekti. Demran, Manisa’da yeni kuyular için ihalelerin açılmaya devam ettiğini söyledi, buna karşı olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Özkan ÇELİK