Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi’nde meydana gelen toplu arı ölümleri üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.
Bölgede çok sayıda arının telef olduğu ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, kovanlarda yaptıkları ilk gözlemlerde arıların zehirlendiği yönünde bulgulara ulaştı. Kovanlarda büyük oranda arı kaybı yaşandığı tespit edilirken, kesin sonucun laboratuvar incelemelerinin ardından netleşeceği belirtildi.
İnceleme kapsamında bölgeden numuneler alınarak detaylı analizlere gönderildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bitkisel üretim ile hayvancılığın birbirini tamamlayan unsurlar olduğuna dikkat çekerek, çiftçilerin tarımsal ilaçlamalarını akşam saatlerinde yapmalarının bu tür arı ölümlerini önlemek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.