Manisa Adalet Teşkilatı koordinasyonunda, MOSBSANDER ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Adalet ve Sanayi İş Birliği Forumu” önemli bir platform oluşturdu. Etkinlikte sanayi temsilcileri, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ceza İnfaz Kurumları aynı çatı altında buluştu. Forumda, yükümlü ve hükümlülerin meslek edinmesi, topluma kazandırılması ve üretim süreçlerine katılmaları amacıyla sanayi ile geliştirilebilecek iş birlikleri tüm detaylarıyla ele alındı.
Forumun Gündemi ve Katılımcılar
Forumun ana gündemi, “Hükümlü ve Yükümlüleri Topluma Kazandırma ve İstihdam Olanakları” olarak belirlendi. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Karaca, Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, Ceza İnfaz Kurumları temsilcileri ve MOSBSANDER yöneticileri etkinliğe katıldı.
Yükümlüler İçin İş Birliği Modelleri
Forumda; yükümlülerin kamuya yararlı işte çalışma programları, özel sektörde görevlendirilebilecek uygulama alanları, mesleki eğitim kursları ve ceza infaz kurumu işyurtları ile sanayi kuruluşları arasındaki ortak üretim modelleri detaylı olarak tanıtıldı. İşverenlere sağlanan yasal güvenceler ve prosedürler de katılımcılara aktarıldı.
Denetimli Serbestlik ve İstihdamın Önemi
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Eker, denetimli serbestlik ve ceza infaz kurumlarında bulunan bireylerin üretime katılmasının yeniden suç işlemeyi önlediğini ve toplumsal güvenliği güçlendirdiğini belirtti. Forumda sanayi temsilcileri, nitelikli iş gücü ihtiyaçlarını bu projelerle karşılayabileceklerini ifade ederek iş birliğine dair sorular sordu.





