Manisa'da 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. 11 Eylül’de başlayan okullarda yarı yıl tatili başladı. Manisa genelinde çıraklık eğitimi dahil resmi ve özel okullarda 301 bin 285 öğrenci karne alarak tatile çıktı. Manisa il geneli karne töreni Manisa Valisi Enver Ünlü’nün katılımıyla Yunusemre ilçesindeki Üçpınar Yıldız Hanım Okulu’nda, Şehzadeler ilçesinde ise İstiklal İlkokulunda gerçekleştirildi.

Yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, "Manisa Maarif ailesi olarak il genelinde 1279 okulumuzda 19 bin 263 öğretmenimiz ve 301 bin 285 öğrencimiz ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı birinci dönemini başarılı şekilde tamamladık. Emeği geçen yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiasında görev alan tüm personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Devrim niteliğinde karar… Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu Devrim niteliğinde karar… Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu

Vali Ünlü Üçpınar'da karne törenine katıldı

Manisa Valisi Enver Ünlü Yunusemre ilçesine bağlı Üçpınar Yıldız Hanım İlköğretim Kurumlarında düzenlenen karne törenine katıldı. Vali Ünlü, "Her karne ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluk. 7'den 70'e karne heyecanı yaşayan  öğrencilerimizin eşsiz sevincine ortak olduk. Büyük bir emek ve gayretle ilk dönemi başarıyla tamamlayan bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum." dedi.

Şehzadeler'de 25 bin 783 öğrenci karne aldı

Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay ile birlikte İstiklal İlkokulu’nda karne törenine katıldı. Programa MEBSİS Yöneticisi Ayhan Parlak, Şube Müdürleri Mustafa Okur, Müslüm Ünsal Alpay katıldı. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay ise, “2023 – 2024 eğitim öğretim döneminin birinci yarıyılını huzur içinde ve başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor çocuklarımızın başarılı ve mutlu olmaları için gecesini gündüzüne katan eğitim camiamıza ve duyarlı velilerimize teşekkür ediyorum. Şehzadeler ilçemizde okul öncesi 2 bin 466, ilkokul 9 bin 641, ortaokul 8 bin 758, lise 4 bin 918 toplam 25 bin 783 öğrencimiz karnelerini aldı. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sevdikleriyle birlikte iyi tatiller diliyoruz. 2023-2024 Eğitim öğretim yılının 2. yarıyılının başlangıcı olan 5 Şubat'ta buluşmak ümidiyle” diye konuştu. 

Yunusemre'de karne töreni Çamlıca'da yapıldı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen karne dağıtım töreni Çamlıca İlkokulunda Kaymakam Atilla Kantay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.  

Kula'da 6 bin 141 öğrenci yarıyıl tatiline girdi  

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’nın Kula ilçesinde de, öğrenim gören 6 bin 141 öğrenci karne alarak ara tatile girdi. Kula ilçesinde, okullarına giderek karnelerini almak için bekleyen öğrenciler, düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. İlçede toplamda 6 bin 141 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Tabduk Emre İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım programında, konuşan Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, ara tatile giren öğrencilerin tatilini en verimli şekilde değerlendirmelerini isteyerek, öğrencilerin bol bol kitap okumalarını ve sportif faaliyetlere önem vermelerini, ders çalışmayı da ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.

Sarıgöl'de 5 bin 126 öğrenci tatile girdi

Sarıgöl ilçesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı birinci yarıyılının kapanışı ve karne töreni, Şehit Esin Akay Ortaokulunda Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan'ın katılımları ile gerçekleştirildi. 

Törene Sarıgöl Kaymakam Arıkan'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Şube Müdürleri Muhittin Şen ve Yüksel Kanyılmaz da katıldı. Karne dağıtımı için sınıfları ziyaret eden Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan ve beraberindeki heyet öğrencilere karnelerini dağıtarak eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi. Sarıgöl'de 40 okul, 470 öğretmen ve 5 bin 126 öğrencinin yarıyıl tatiline girdiği öğrenildi.

 Selendi'de 2 bin 555 öğrenci karne aldı

Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı yarıyıl tatili münasebetiyle Hacılar İlkokulu ve Rahmanlar İlköğretim Kurumunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Hacılar İlkokulu ve Rahmanlar İlköğretim Kurumunda düzenlenen karne dağıtım törenine Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ataşman katıldı. Selendi’de ilk dönemde 21 eğitim kurumunda 1823'ü ilköğretim, 732'si ortaöğretim olmak üzere toplamda 2 bin 555 öğrenci karne alırken, 231 öğretmen ve 42 idareci de yarıyıl tatiline başladı.  

Soma'da karne heyecanı

Soma İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Adem Dağcı ve beraberindeki Şube Müdürleri Nurullah Ceylan ve Sebahattin Yurt, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle Canlar İlkokulu ve Canlar Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katılarak öğrencilerin sevinçlerini paylaştı.

Kaynak: İHA