Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Sindelli Mahallesi’nde, kökleri binlerce yıl öncesine dayanan zeytin ağaçlarında hasat heyecanı yaşanıyor. Ortalama 1500 yaşındaki anıt zeytin ağaçlarının bulunduğu bahçede, Akhisar Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri zeytin toplama çalışmalarını sürdürüyor.

Zeytinyağı festival ve etkinlikler aracılığıyla vatandaşla buluşuyor
Tarih kokan Sindelli Anıt Bahçesi, yalnızca bir üretim alanı değil, aynı zamanda doğanın ve kültürel mirasın buluştuğu özel bir nokta olarak dikkat çekiyor. Bu kadim ağaçlardan toplanan zeytinler, belediye tarafından “Akhisar Belediyesi Sindelli Anıt Bahçe Zeytinyağı” markasıyla özenle işlenip şişeleniyor.
Elde edilen zeytinyağı, düzenlenen festivaller ve etkinlikler aracılığıyla vatandaşlarla buluşturuluyor.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Antik çağlardan bu yana barışın ve bereketin sembolü olan zeytin ağaçlarımızı Zeytinin Başkenti Akhisar’ımızda, yaşatmaya ve geleceğe taşımaya kararlıyız. Tüm çiftçilerimize bereketli, bol kazançlı bir hasat dönemi diliyoruz.”







