Manisa Valisi Enver Ünlü’nün özgeçmişi merak konusu oldu. Manisa Valisi ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar internet üzerinde ‘Manisa Valisi kimdir, Manisa Valisi Enver Ünlü’nün hayatı’ sorularına yanıt arıyor. İşte cevaplar…

Manisa Valisi Enver Ünlü Kimdir?

Manisa'nın yeni valisi Enver Ünlü, 20 Şubat 1971 tarihinde Çorum'un Bayat ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra Ankara Atatürk Öğretmen Lisesi'nde lise eğitimini, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde ise üniversite eğitimini aldı. 1992 yılında başarıyla mezun olduktan sonra, 1993 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakamlık sınavını kazanarak bürokratik kariyerine ilk adımını attı. 

Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri! Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri!

Enver Ünlü Hangi İl ve İlçelerde Görev Yaptı?

Kaymakamlık adaylığı sürecinde Tokat Reşadiye ve Çankırı Yapraklı'da Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Enver Ünlü, başarılı performansıyla dikkat çekti. Aynı zamanda, 8 ay süreyle İngiltere'de mesleki ve yabancı dil eğitimi aldı. Adaylık sürecini başarıyla tamamlayan Ünlü, sırasıyla Samsun Asarcık, Malatya Pütürge, Hatay Yayladağı, Diyarbakır Ergani, Kayseri Develi, İstanbul Avcılar, Bursa Osmangazi Kaymakamlığı, Iğdır Valiliği görevlerinde bulundu.

Enver Ünlü Manisa’ya Ne Zaman Atandı?

Cumhurbaşkanlığı tarafından 10 Ağustos 2023 tarihli ve 2023/376 sayılı Kararname ile Manisa Valiliği'ne atanarak göreve başlayan Vali Enver Ünlü, Manisa'ya yeni bir dönemde hizmet etme sorumluluğunu taşıyor. Evli ve üç çocuk babası olan Vali Enver Ünlü'nün kariyeri, görev aldığı illerdeki başarılı çalışmaları ve tecrübeleriyle dolu. Manisa'da gerçekleştireceği hizmetlerle şehre katkı sağlamaya devam etmesi bekleniyor. 

Kaynak: Özkan Çelik