10 Ekim Cuma günü saat 11.00 sıralarında Sakarya’nın Akyazı ilçesi Vakıf Mahallesi'nde meydana gelen kazada, sivil jandarma aracı olduğu öğrenilen 54 EP 891 plakalı SUV araç ile 54 ABC 591 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı.
Çarpışmanın şiddetiyle iki araç hurdaya dönerken, olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.
Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde SUV araçta bulunan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tacettin Gün ve Hakkı Eryılmaz’ın şehit olduğu belirlendi. Diğer araçtaki iki kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
“Bugün dayanacağız”
Şehit Hakkı Eryılmaz için Yeğenoba Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazenin baba ocağına getirilmesiyle birlikte anne Zeliha Eryılmaz’ın feryatları yürekleri dağladı. Baba Mehmet Eryılmaz ise metanetini koruyarak, “Bugün dayanacağız” sözleriyle acısını dile getirdi.
Şehidin eşi Ayten Eryılmaz da tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Hakkı Eryılmaz'ın cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze namazını Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı törene Manisa Valisi Vahdettin Özkan, İzmir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Manisa Tugay Komutanı Albay Cengiz Güven, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Akhisar Hava Meydan Komutanı Albay Mutlu Yaşar Kaplan, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Kılıç, şehit ailesi ve vatandaşlar katıldı.