Havaların güzelleşmesi ile vatandaşlar açık havada zaman geçirmeye yöneldi. Bu sebeple piknik sezonu da yavaş yavaş açılmaya başladı. Pek çok doğal güzelliği bünyesinde barındıran Manisa piknik alanları açısından da oldukça zengin. Sizin için Manisa’da piknik yapılacak yerleri listeledik. İşte detaylar…

Manisa Piknik Alanları

Manisa’da bulunan mesire yerleri ve piknik alanları yeşilin sayısız tonuna ev sahipliği yapıyor. Bu mekanlar aynı zamanda ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Peki Manisa’da piknik yapılacak yerler nereler?

Manisa’da piknik yapılabilecek en güzel yerler aşağıdaki gibidir:

  • Manisa Akpınar Piknik Alanı
  • Manisa Gürle Piknik Alanı
  • Manisa Çiçekliköy Piknik Alanı
  • Manisa Mesir Tabiat Parkı
  • Sevişler Barajı
  • Manisa Spil Dağı Piknik Alanı
  • Manisa Adala Kanyonu
  • Manisa Atatürk Kent Parkı
  • Manisa Sultan Yaylası
  • Manisa Çağlak Deresi

1. Manisa Akpınar Piknik Alanı

Manisa Piknik Alanlari 1 11

Akpınar Piknik alanı, Akhisar’ın doğal güzellikleri açısından oldukça ünlü ilçelerinden biri olan Akhisar’da yer almaktadır. Manisa merkeze 7 km uzaklıktan olan Akpınar mesire yeri, Marmara Gölü’ne karışan Akpınar kaynağını bünyesinde barındırmaktadır. Bu kapsamda mavi ve yeşili bir arada bulunduran, doğal güzelliğe sahip sakin bir dinlenme yeridir.

Doğada piknik yapmayı sevenler için harika bir seçenek olan Akpınar, sıcak günlerde ağaçlardan gelen serinliğiyle de oldukça rağbet görmektedir. Aynı zamanda bu doğal atmosfer, bisiklet sürmek ve doğa sporları yapmak gibi çeşitli aktiviteler için de oldukça elverişlidir.

2. Manisa Gürle Piknik Alanı

Manisa Piknik Alanlari 2

Manisa Piknik alanları arasında yer alan Gürle, Şehzadeler ilçesinde yer alan bir mesire yeridir. Bölgede bulunan tesisler sayesinde, hazırlıksız gidenler veya piknik malzemeleri ile uğraşmak istemeyenler tarafından tercih sebebidir.

Doğal güzellikleri ile oldukça ilgi çeken Gürle; kuş sesleri, ağaçların serinliği, ördekler ve kuğularla keyifli bir piknik seçeneği sunmaktadır.

3. Çiçekliköy Piknik Alanı

Manisa Piknik Alanlari 3

Manisa civarındaki piknik alanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Çiçekliköy mesire yeridir. Ancak bu yer İzmir Bornova sınırları içerisinde yer almaktadır. Manisa’ya olan yakınlığı sebebiyle ise sıklıkla tercih edilmektedir.

Mesire alanı olarak bilinen Çiçekliköy, aynı zamanda Çiçekli Tabiat Parkı olarak da anılmaktadır. Temiz ve doğal atmosferi sayesinde ise piknik, kamp ve bisiklet gibi doğa aktiviteleri için oldukça elverişlidir.

4. Mesir Tabiat Parkı

Manisa Piknik Alanlari 4

Manisa piknik alanlarından bir diğeri ise Mesir Tabiat Parkı’dır. Rakımı oldukça yüksek olan bu park, piknik ve kamp için oldukça elverişlidir. Bunun yanı sıra parkın içinde bulunan bazı tesisler sayesinde, sadece parkı gezmek ve doğa sporları yapmak için gelinebilmektedir. Ardından ise bu tesislerde dinlenip, yemek yenilebilmektedir.

Mesir Tabiat Parkı, bitki ve kuş çeşitliliği açısından oldukça zengindir ve belediye tarafından yapılan düzenlemelerle keşfedilmeye açık bir hal almıştır. Bu sayede halkın tabii kaynakları tanıması da amaçlanmıştır.

Mesir Tabiat Parkı mesir macunu yapımında kullanılan bitkiler dahil olmak üzere 80 tür bitkiyi bünyesinde barındırmaktadır. Mesir Parkı bu bitkiler dışında çeşitli ağaçlara da ev sahipliği yapmaktadır. Haliyle Mesir Tabiat Parkı’nda tavşan, keklik, ötücü kuşlar, doğan, şahin, sığırcık ve alakarga gibi birçok kuş yer almaktadır.

5. Sevişler Barajı

Manisa Piknik Alanlari 5

Manisa’da yer alan bir diğer piknik ve kamp alanı ise Sevişler Barajı çevresidir. Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Sevişler Barajı, Soma Termik Santrali’nin su ihtiyacının karşılanması ve Bakırçay’ın yol açtığı taşkınlarının önlenmesi amacıyla yapılmıştır.

Mavi ve yeşil renkleri bir arada bulunduran Sevişler Barajı’nın çevresi ise ormanlarla kaplıdır. Aynı zamanda balıkçılık yapılan baraj gölü, piknik için de oldukça elverişli bir yer konumundadır.

6. Spil Dağı Piknik Alanı

Manisa Piknik Alanlari 6

Spil Dağı piknik alanı Manisa merkeze 45 dakikalık mesafede yer alan bir doğa harikasıdır. Spil Dağı Milli Parkı içerisinde yer alan mesire yeri, birbirine en az beş metre mesafede bulunan piknik adacıklarına sahiptir.

Bu adacıklarda ise büyük ağaç masalar, bungalov bir ev ve banklar yer almaktadır. Spil Dağı piknik alanı bu sayede oldukça konforlu bir piknik deneyimi sunmaktadır. Aynı zamanda küçük su göletleri ve asırlık çam ağaçlarıyla keyifli aktivitelere de oldukça elverişlidir.

Yaz kış açık olan bu alan, bahar ve yaz aylarının dışında kış mevsiminde de oldukça rağbet görmektedir. Çünkü kar manzarası eşliğinde sucuk ekmek yemek, Egeliler için bulunmaz bir fırsattır.

7. Manisa Adala Kanyonu

Manisa Piknik Alanlari 7

Eğitimci Yakup Ateş’ten Afrika’ya yardım köprüsü Eğitimci Yakup Ateş’ten Afrika’ya yardım köprüsü

Manisa piknik alanları kapsamında karşımıza çıkan bir diğer rota ise Hermos Kanyonu olarak da bilinen Adala Kanyonu’dur. Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Adala Kanyonu, volkanik bir yapının Gediz Nehri tarafından aşındırılması sonucunda oluşmuştur.

Bu kapsamda doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Adala Şelalesi’ne de ev sahipliği yapan bu doğal piknik alanı, yürüyüş ve bisiklet gibi açık hava sporları için de oldukça uygundur.

8. Manisa Atatürk Kent Parkı

Manisa Piknik Alanlari 88

170 dönümlük geniş bir alana sahip olan Atatürk Kent Parkı, Manisa merkezde yer alan piknik alanları arasında yer almaktadır. Mangal için izni olmayan bu alan, yemeği evde hazırlayıp gelinebilecek mesire alanlarından biridir.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Atatürk Kent Parkı mangalsız pikniğin yanı sıra, çeşitli doğa aktiviteleri için de oldukça uygundur. Bu kapsamda çim futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, kaykay pisti, mini golf sahası, kızak pisti, 1 kilometre bisiklet yolu ve 2 kilometre koşu yolunu bünyesinde barındırmaktadır.

9. Manisa Sultan Yaylası

Manisa Piknik Alanlari 9

Kiraz Yaylası olarak da bilinen Sultan yaylası, Manisa piknik alanları arasında yer alan bir diğer doğal güzelliktir. Manisa merkeze 14 km mesafede yer alması sebebiyle, sıklıkla ziyaret edilen bu yer birçok ekosistemi bünyesinde barındırmaktadır. 

Sultan Yaylası kiraz bahçeleri, çam ağaçları, serin bir gölet ve ferah bir havaya sahiptir. Birçok kuş popülasyonuna da ev sahipliği yapması sebebiyle de oldukça keyiflidir.

10. Manisa Çağlak Deresi

Manisa Piknik Alanlari 10

Manisa piknik alanları kapsamında karşımıza çıkan son doğal güzellik Çağlak Deresi kenarıdır. Çağlak Deresi Manisa’nın Akhisar ilçesinde yer almakla birlikte, şehre yaklaşık 55 km mesafededir.

Doğa ile iç içe bir görsel şölen sunan Çağlak Deresi ziyaretçilerine çam ve zeytin ağaçları altında piknik keyfi sunmaktadır. Aynı zamanda bu doğal mesire yerinde Mayıs ayının ilk haftalarında gerçekleşen Çağlak Festivali yapılmaktadır.

En çok tercih edilen Manisa piknik alanlarını paylaştık!

Muhabir: Özkan Çelik