Manisa'da emlak piyasası, fiyatların arasındaki yelpazenin “genişlemesiyle” dikkat çekiyor. Sahibinden.com üzerinden alınan bilgilere göre, Manisa'da satılık konut sayısı 7 bin 651 olurken, kiralık konut sayısı ise sadece bin 490 olarak kaydedildi. Öte yandan 90 bin TL’lik kira bedeli görenleri şaşırttı.

Manisa Satılık Konut Fiyatları: 45 Milyon TL

Manisa'da en pahalı satılık konut, 45 milyon TL'lik fiyatıyla dudak uçuklatan bir villa. Bu lüks villa, şehrin konut piyasasındaki yüksek fiyat segmentini temsil ediyor. Diğer yandan, en ucuz satılık konut ise 130 bin TL'lik fiyatıyla Demirci ilçesinde bulunan bir köy evi.

En pahalı konut: 45 milyon TL (villa)

En ucuz konut: 130 bin TL (köy evi, Demirci ilçesi)

Manisa Kiralık Konut Fiyatları: 90 Bin TL Kira

Kiralık konut piyasasında ise en pahalı ev, aylık 90 bin TL kira bedeli ile Karaali bölgesinde yer alan 6+1 bir konak. Bu şok edici kira bedeli, lüks yaşam alanları arayanlar için bir seçenek olsa da asgari ücretin 17 bin TL olduğu Türkiye’de bu rakamların kira bedeli olarak talep edilmesi şaşırtmaya devam ediyor.

ATM’ler patladı! Yetersiz kalıyor… Bütün gün yapıyorlar! 1000 TL’lik banknot… ATM’ler patladı! Yetersiz kalıyor… Bütün gün yapıyorlar! 1000 TL’lik banknot…

Manisa'daki en ucuz kiralık ev ise Soma ilçesinde yer alan ve aylık 3 bin 500 TL'lik kira bedeli ile listelenen eski bir ev…

En pahalı kiralık ev: 90 bin TL/aylık (6+1 konak, Karaali)

En ucuz kiralık ev: 3 bin 500 TL/aylık (eski ev, Soma ilçesi)

Manisa'daki emlak piyasası, satılık ve kiralık konutlarda dudak uçuklatan fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Satılık konut sayısının kiralık konut sayısına göre oldukça fazla olması, kiralık konut arzının yüksek olduğunu ve talebin bu arzı karşılamada yetersiz kaldığını gösteriyor. Bu durum, kiralık konut fiyatlarının yüksek seyretmeye devam etmesine neden oluyor. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK