Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi,  deprem bölgesinden ayrılarak Manisa’ya gelen depremzedelere eğitim kurumlarında ücretsiz olarak hizmet verecek. Bunun yanı sıra, mezarlık hizmetinden de ücret talep etmeyecek olan Büyükşehir Belediyesi, il içi toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi için alınması gereken Manisa kartları da bedelsiz olarak verecek.

Türkiye asrın felaketinin açtığı yaraları sarmak için tek yürek oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi de, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla tüm imkânlarını deprem bölgesine seferber etti. Deprem bölgesinde çalışmalar cansiperane yürütülürken, deprem bölgesinden Manisa’ya gelmek isteyen depremzedelerin de ulaşımını Büyükşehir Belediyesi sağladı. Manisa’ya gelen depremzedeleri yalnız bırakmayan Manisa Büyükşehir Belediyesi onlara çeşitli kolaylıklar sağladı. Bu kapsamda, depremzedelerin il içi toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi için alması gereken Manisa kartlardan ve vize ücretlerinden Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan MANULAŞ bir ücret talep etmeyecek.  Öte yandan depremzedelerden, mezarlık hizmetleri için de bir bedel talep edilmeyecek.

EĞİTİM KURUMLARI DEPREMZEDELERİN HİZMETİNDE

Bunun yanı sıra depremzedelere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri, Kreşler, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, Sanat ve Meslek Edindirme Kursları gibi, Büyükşehir Belediyesinin tüm eğitim kurumları da ücretsiz olarak hizmet verecek.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Verilen hiçbir hizmetin, söylenecek hiçbir sözün acıları dindirmeyeceğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Depremin ilk gününden beri tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalara destek veriyor. Bunun yanı sıra, deprem bölgesinden Manisa’ya gelmek isteyen vatandaşlarımızı da otobüslerimizle Manisa’ya ulaştırdık. Manisa’ya yerleşen depremzede vatandaşlarımız için de çeşitli kolaylıklar sağlıyoruz. Acımız çok büyük. Verdiğimiz hiçbir hizmet, söyleyeceğimiz hiçbir sözün de acımızı dindirmeyeceğini biliyoruz. Ama inanıyorum birlikte, yaralarımızı sararak yaşama tekrar tutunacağız” dedi. HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz