Hare Prefabrik Firması, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehzadeler Halk Eğitim Merkezini ziyaret edip deprem bölgesine gönderilmek üzere üretilen ürünleri yerinde inceleyen Vali Karadeniz, daha sonra eşi Zehra Karadeniz ile birlikte ilimizdeki depremzede vatandaşlarla yemekte bir araya geldi.

Vali Yaşar Karadeniz, ilk olarak Hare Prefabrik Firmasını ziyaret etti. Deprem bölgesine gönderilmek üzere üretilen prefabrik duş-banyo üretimini yerinde inceleyen Vali Karadeniz, yetkililerden bilgi aldı. Vali Karadeniz’e Hare Prefabrik firması tarafından 110 adet prefabrik duş-banyonun üretilerek deprem bölgesine sevkiyatının yapılacağı bilgisi verildi.

Vali Karadeniz, daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulundu. Öğrenci ve öğretmenler tarafından üretilen prefabrik tuvaletleri yerinde inceleyen Vali Karadeniz’e Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 12 adet (çiftli) seyyar tuvalet üretiminin yapıldığı, Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 25 adet (çiftli) seyyar tuvalet üretimi yapıldığı bilgisi verildi.

İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret eden Vali Karadeniz okullarda öğretmenler ve öğrencilerin ürettiği ürünler hakkında bilgi aldı. Vali Karadeniz’e İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü 289 adet yorgan, 300 adet polar battaniye, 22 adet yastık, 27 adet yetişkin tulum, 4 adet çocuk tulum, 6 adet eldiven, 3 adet eşofman takımı,4 adet giyilebilir battaniye üretiminin yapıldığı, Manisa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün 220 adet soba ürettiği bilgisi verildi.

Son olarak Şehzadeler Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Vali Karadeniz, deprem bölgesine gönderilmek üzere üretilen yorgan, polar vb. ürünler hakkında yetkililerden bilgi alarak emeği geçenlere teşekkür etti. Haber Merkezi 

Editör: Nuray Bozkurt