Manisa Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri tarafından ‘Meme Kanseri Erken Teşhis Farkındalık Konferansı’ düzenlendi. ‘Riskin Farkındayım Erken Teşhisin Yanındayım’ adlı proje kapsamında yapılan bilinçlendirme kampanyası İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşmacı olarak Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Tuğçe Koç Borazan ve muayene hemşiresi Filiz Kalaycı yer aldı. Konferansta meme kanserinde erken teşhisin, hastalığın tedavisindeki yeri ve kişinin kendini düzenli olarak muayene etmesinin önemi vurgulandı. Hastalığın görülme oranının erkeklere oranla kadınlarda yüzde 130 kat daha fazla ortaya çıktığı ve bunun önüne geçebilmek için bu konudaki farkındalığın arttırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

KONFERANSA KATILANLARA KİŞİSEL MUAYENENİN YAPILIŞI UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLDİ

Dr. Tuğçe Koç Borazan ve muayene hemşiresi Filiz Kalaycı erken teşhis için kişinin kendini düzenli olarak muayene etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Muayene hemşiresi Filiz Kalaycı elle muayenenin nasıl yapıldığını katılımcılara uygulamalı olarak gösterdi.

Konferansta katılımcılar da merak ettikleri soruları yöneltirken, kadın ve erkekler için özel olarak hazırlanan kitler ve bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı.

Etkinlik sonunda konuşmacılara katılım belgesi verildi.

Uzmandan uyarı: Sabah ve öğle saatlerine dikkat Uzmandan uyarı: Sabah ve öğle saatlerine dikkat

WhatsApp Image 2024-01-03 at 13.50.59WhatsApp Image 2024-01-03 at 13.50.59 (1)WhatsApp Image 2024-01-03 at 13.50.59 (2)

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN