Manisa'da CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, iktidara geldiği günden bu yana futbolda şehirdeki tek profesyonel lig temsilcisi olan Manisa Futbol Kulübü'ne yönelik uyguladığı ‘yıldırma politikası’ giderek daha da çöküyor...  Son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, kulübün kaçak su kullandığı iddiasıyla Manisa FK'ya yaklaşık 10 milyon TL’lik su faturası göndermesi, bilirkişi raporunda şaşkınlıkla karşılandı.

Müdür Aktaş kalplere dokunuyor Müdür Aktaş kalplere dokunuyor

MANİSA BÜYÜKŞEHİR’DEN KENDİ TESİSİNE KAÇAK SU FATURASI: 10 MİLYON TL

Geçtiğimiz aylarda Manisa Futbol Kulübü’nün sözleşmeli kiracısı olduğu Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’ne girip “Emir büyük yerden geliyor” diyerek, tesisin suyunu kesen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ ekipleri, bu işlemin hemen ardından tesisin önünde kazı çalışması başlatmış ve kulübe giden yolları kapatmıştı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, inşası ve mülkiyeti kendisine ait olan Fikri Bayrıl Tesisleri’nde kaçak su tesisatı olduğunu öne sürerek, Manisa FK’ya 9 Milyon 866 Bin 757 Lira 50 Kuruşluk astronomik rakamda su faturası göndermişti.

MANİSA FUTBOL KULÜBÜ MAHKEMEYE GİTTİ

Manisa Futbol Kulübü ise iddialara yanıt vererek, MASKİ'nin ‘yıldırma politikası’ güttüğünü ve itiraz hakkını kullanacaklarını belirtmişti. Manisa FK, yaptığı açıklamada tüm hukuki yolları kullanarak, kulübe karşı başlatılan itibarsızlaştırma girişimlerine bir son vereceklerini duyurarak, söz konusu kaçak olduğu öne sürülen borunun kazı yapılan alana sonradan eklenmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

BİLİRKİŞİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI: MÜMKÜN DEĞİL!

Manisa Futbol Kulübü’ne gönderilen yaklaşık 10 milyon TL’lik kaçak su faturası, birçok noktada soru işaretleri doğurdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), kulübün kullanımındaki Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde kaçak su bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle su bağlantısını kesti ve faturalandırma yaptı.

Ancak kaçak olduğu iddia edilen su hattının kaynağının belirlenmesine yönelik incelemelerde önemli eksiklikler olduğu bilirkişi raporunda ortaya kondu. Bilirkişi raporuna göre; su hattının kaynağının belirlenmesinin ve kesilen borunun mühürlü boru olup olmadığının MASKİ ekiplerinin yaptığı kazı çalışmaları ile tespitinin mümkün olmadığı belirtildi.

GERÇEKÇİ OLMADIĞI BİLİRKİŞİ RAPORU İLE KANITLANDI

MASKİ Genel Müdürlüğü aynı dönemde açıklama yaparak, Uncubozköy içme suyu deposunda meydana gelen basınç düşüklüklerini takip ettiğini öne sürmüş ve yapılan takip ve ‘teknik’ incelemeler sonucunda Manisa FK’nın kullanmış olduğu tesise, ana içme suyu şebeke hattından doğrudan bağlantı yapılarak, kaçak su kullanıldığını bildirilmişti.

Bilirkişi raporunda yer alan, “Su hattının şebekeye veya artezyene bağlı olup olmadığının tespiti mümkün değildir” ibaresi ise MASKİ tarafından yapılan bu açıklamanın gerçekçi olmadığını ortaya koydu.

 

FATURA NASIL ÖLÇÜLDÜ?

Bilirkişi raporunda, MASKİ’nin yalnızca şebeke hattının geçtiği güzergâha dair bir kroki sunduğu ve ayrıntılı su hattı projesini paylaşmadığı belirtilirken, tüm bu gelişmelerin ardından gönderilen 9 milyon 866 bin 757 TL’lik faturanın ölçümünün hangi şartlar ve ölçümler ile yapıldığı merak konusu oldu.

İŞTE O RAPOR

"Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından su hattı projesi sunulmadığı sadece su şebeke hattının geçtiği güzergah krokisinin sunulduğu görülmüştür. Su şebeke hattı güzergah krokisi incelendiğinde, şebeke hattının kesilen borunun olduğu mahalden geçtiği görülmüştür. Ancak, kesilen borunun mühürlenen boru olup olmadığı, şebekeye veya artezyene bağlı olup olmadığının tespiti bu şartlarla mümkün değildir."

Muhabir: Manisa Kulis Haber