Burhan AKDEMİR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” temalı açık hava toplantıları kapsamında 23 Ekim Pazar günü Manisa’da olacak. Miting öncesinde MHP teşkilatları da basın toplantısı düzenleyerek Manisalıları mitinge davet etti. MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Murat Öner ile Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, MHP Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda programla ilgili detayları da paylaştı. 


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hafta sonunda yapacağı Manisa mitingi öncesinde teşkilatlar basın toplantısı düzenledi. MHP Manisa İl binasında düzenlenen basın toplantısında MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Murat Öner ile Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay hazır bulundu. Basın toplantısında ilçe başkanları ve partililer de yer aldı.
MANİSALILARI DAVET ETTİ
MHP İl Başkanı Murat Öner, yaptığı açıklamada, “Mitinglerimizin 6’ncısı da Manisa’mızda yapılacak. 23 Ekim Pazar günü sayın liderimiz Devlet Bahçeli beyefendiyi Manisa’mızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Çalışmalarımız bir haftadan beri devam etmekte. Liderimizi bekliyoruz, tüm vatandaşlarımızı da Cumhuriyet Meydanına bekliyoruz.” dedi.
BÜYÜKŞEHİR’İ DE ZİYARET EDECEK
Daha sonra söz alan MHP’nin tek büyükşehir belediye başkanı olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa’nın güzel bir hafta sonu geçireceğine inandığını kaydetti. Başkan Ergün konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilge liderimiz, sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin Manisa’ya teşrifleri ve mitingini inşallah Manisa’da gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesileyle bütün teşkilatlarımız ve çevre illerimizden gelecek olan vatandaşlarımız Manisa’da olacak. Bu vesileyle bizler de MHP’nin tek büyükşehir belediyesi olması sebebiyle de ayrı bir heyecan içerisindeyiz. O açıdan üzerimize düşen ne varsa en iyi şekilde yaparak Manisa’da kendilerini ağırlama fırsatı bulacağız. Belli olan programa göre değerli genel başkanımız miting sonrası Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret edecekler. Bugüne kadar ne gibi hizmetler yapmışız bunları anlatma fırsatı bulacağız ve sunumumuzu kendileriyle paylaşmış olacağız. Bütün Manisalı hemşerilerimizi ve diğer illerden gelecek olan vatandaşlarımızı da mitingimize davet ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”
Toplantıda son olarak MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 23 Ekim Pazar günü büyük ecdadımızın yetiştiği Şehzadeler Kenti Manisa’mıza geliyor.  Manisalı tüm hemşehrilerimizi Liderimiz Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle 23 Ekim Pazar günü saat: 16.00'da Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak açık hava toplantımıza davet ediyorum. Manisa cesaret demektir. Manisa inanç, iman ve milli ruh demektir. Manisa milli şuur demektir.  Her zaman şehidine, şühedasına sahip çıkan, vatanını ve bayrağını namus bilen, ülkesini ve ülküsünü aziz bilen Manisalı hemşerilerim 23 Ekim Pazar Günü Manisa Cumhuriyet Meydanına akın edecektir. Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndan yükselen ses yedi düvelden duyulacak, dosta güven verecek, düşmana korku salacaktır. 2023 yılında Cumhuriyet’in 100’üncü onur yılına ulaşmış olacağız. Parti olarak on yıllardır 2023 yılının düşünü kuruyorduk. Cumhuriyet’in 100. yıl dönümüne büyük umutlar bağlamış, yüzyılla sözleşmeyi 22 yıl önce yaparak önümüze büyük hedefler koymuştuk.  2023 aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin de yapılacağı tarihtir. Türk Milleti, sağlam ve şaşmaz bir iradeyle seçimini yapacak,   Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha açık ara farkla seçecek, Milliyetçi Hareket Partisini yüksek bir oy oranıyla Meclise taşıyacaktır.  Kazanan Türkiye olacaktır, kazanan Türk Milleti olacaktır. Kazanan Cumhur İttifakı olacaktır, kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır.  Milliyetçi Hareket Partisi 2023 yılına çok sıkı hazırlanmaktadır. Son bir yıl içinde bütün illerimizi heyecanla dolaştık. Bütün ilçelerimizde kucaklaşmanın sıcaklığını iliklerimize kadar hissettik.  Tek gayemiz, aziz milletimizin birliği, bütünlüğü, ülkemizin daha da gelişip güçlenmesi, refahımızın artmasıdır. Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle iş birliği yapan, Türkiye’nin milli meselelerine muhalefet eden siyasetçilerin gerçek yüzünü milletimizle paylaşıyoruz” dedi.
“BİZİM ADAYIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN”
Cumhur İttifakı’nın adayını 7 Eylül 2020’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin duyurduğunu hatırlatan Akçay, şöyle devam etti: “Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türk milletinin takdiri ve tercihiyle açık ara farkla yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, oy oranı ve milletvekili sayısını artıracak, Cumhur ittifakı daha da güçlenecektir.  Cumhur İttifakı ile yarışamayacağını anlayan zillet ittifakı, okyanus ötesi ve Kandil’deki akıl hocalarının talimatıyla altılı masa etrafından toplanmıştır. Bunların kendilerine altılı masa dediğine bakmayın. Birde masanın altında saklanan HDP var. Akıl hocalıklarını yapan ve masayı yöneten ABD, Kandil ve Pensilvanya var.  Zillet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı henüz değildir. Bunlar hala aday kim olacak onu tartışıyorlar. Birbirlerine çelme takmakla meşguller. CHP’li Hatay Belediye Başkanı “Ulusal ve Uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı aday yapacaklar” diyerek zilletin ittifakının adayının dış güçler tarafından belirleneceğini itiraf etmiştir.  Kılıçdaroğlu 20 Şubat 2022’de Reuters haber ajansına “İktidara geldiğimizde S-400’lerden vazgeçeceğiz, Suriye’den çekileceğiz, KHK ile ihraç edilenleri bir haftada göreve iade edeceğiz.” diyerek emperyalistlere ‘hizmetinizdeyim’ mesajı göndermiş, Cumhurbaşkanı adaylığı için ‘icazet’ istemiştir.  Zillet ittifakı, cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusunun cevabını yanlış yerde aramaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını seçecek, belirleyecek ve yetkilendirecek güç ne AB’dir, ne ABD’dir, ne Pensilvanya’dır ne Kandil’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı için tek icazet yeri Türk Milletidir.” 
Akçay, son olarak şunları söyledi: “Biz Cumhur İttifakı’yız, lider ülke Türkiye’nin mimarıyız. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak safımız nettir. Sevdamız Türk Milletidir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Türk milleti baş tacımızdır, Türkiye büyük sevdamızdır. Çağrımız, önce ülkem ve milletim diyen herkesedir. Çağrımız bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ülke benim diyen her kardeşimizedir. Bu bir gönül seferberliğidir. Gelin bir olalım, el ele verelim, hep birlikte Türkiye’nin ve Türk Milletinin gücünü gösterelim. İnanıyorum ki, Manisa Pazar günü Saat 16’da Cumhuriyet Meydanında tarihi bir mitinge ev sahipliği yapacaktır.  Tüm hemşehrilerimizi, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile buluşmaya davet ediyor ve bekliyoruz.”
İŞTE BAHÇELİ’NİN PROGRAMI:
Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Manisa programının detayları da belli oldu. Manisa’ya saat 14.45’te gelecek olan Bahçeli, bir süre istirahat edecek. Bahçeli’nin bu istirahat sırasında basına kapalı görüşmeler yapması bekleniyor. MHP lideri daha sonra saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Manisa ve çevre illerden gelen vatandaşlara hitap edecek. Saat 18.00’de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret edecek olan Bahçeli, daha sonra Manisa’dan ayrılacak.

Editör: Onur Yılmaz