Türkiye'deki halk kütüphanelerinin bütünleştirilmesi çalışmaları amacıyla hazırlanan ?Kütüphan-e Türkiye' projesi ile vatandaşların gereksinim duydukları Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) imkanlarını engelsiz bir biçimde kullanması hedefleniyor. Manisa Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit ve kütüphane yönetimi Manolya Meydanı'nda açtıkları stant ile projeyi Manisalılara tanıttı.

TOPLUMUN STANDARTLARI GELİŞECEK
Her şeyin bilgisayar ve internet ortamında gerçekleştiği günümüzde, hayata giren bu projenin öneminden bahseden Manisa Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, "Amacımız, başta toplumun dezavantajlı kesimleri olmak üzere, toplumun tamamının zengin internet bilgi ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standardında gelişme sağlanmasıdır. Proje kapsamında yer alan halk kütüphanelerinin e-devlete açılan birer "kapı" olması ve okur-yazarlığa sahip olmayan vatandaşlara eğitim verilmesi projenin temel hedeflerindendir" diye konuştu.

ÜCRETSİZ OLARAK VERİLECEK
Bilgisayar ve internet kullanmada çağa ayak uyduramayan yetişkin bireylere güvenli interneti öğretme gayretinde olacaklarını dile getiren Müdür Kibrit, "Bu proje 2015 Kasım ayına kadar devam edecek. Kütüphanemizde ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti süreklidir. İsteyen herkes ücretsiz olarak kütüphanemizin bu hizmetinden yararlanabilir" dedi.



EREN EKİNCİ
Editör: TE Bilişim