Emekliler ne kadar zam alacak? SGK başuzmanından flaş açıklamalar! Emekliler ne kadar zam alacak? SGK başuzmanından flaş açıklamalar!

Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu merakla beklenen yılın ilk faiz kararını açıkladı. Karara göre faizinin yüzde 42,50'den yüzde 45'e çıkarılmasına karar verildi. Fakat, bu artış kredi kartları için kullanılan referans faiz oranlarını etkilemeyecek.

Geçen ay PPK toplantısı sonrası kredi kartı azami faiz oranları ve iş yeri azamı komisyon oranları için yapılan açıklama geçerli olacak.

Geçen ay PPK sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

 “Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır.”

Kaynak: Haber Merkezi