Ekuklu, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dengeli beslenme ve düzenli uyku gibi basit önlemlerin yeterli olduğunu vurguladı.

Özel bir hastalığı veya vitamin emilimiyle ilgili bir rahatsızlığı olmayan kişilerin sağlıklı beslenme yoluyla ihtiyaç duydukları tüm vitaminleri besinlerden alabileceklerini belirten Ekuklu, kış aylarında bağışıklık sistemi için C vitamini zengini besinlere ağırlık verilebileceğini ekledi. Ancak Ekuklu, içeriği bilinmeyen, internet üzerinden satın alınan ve 'bağışıklık sistemini güçlendiriyor' gibi iddialarla pazarlanan her vitamini kullanmanın sakıncalı olabileceğini söyledi.

Obezite hastalığında uzmanından korkutan açıklama Obezite hastalığında uzmanından korkutan açıklama

Sağlığa destek amaçlı kontrolsüz kullanılan vitaminlerin zarar verebileceğine dikkat çeken Ekuklu, vitaminlerin ilaçlar gibi hekim kontrolünde kullanılması gerektiğini vurguladı. Özellikle internet üzerinden alınan takviyelerin kontrolden uzak olduğunu ve bilinçsizce kullanılmasının sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Bilimsel olarak faydaları kanıtlanmış destek ürünlerinin hekim kontrolüyle kullanılması gerektiğini ifade eden Ekuklu, bilinçsiz kullanılan vitamin ve benzeri ürünlerin karaciğer, böbrek gibi organlara zarar verebileceğini, tansiyonu yükseltebileceğini ve kanın sulandırılmasına yol açabileceğini söyledi. Ekuklu, bitkilerin ilaç yapımında kullanılabileceğini ancak bunun kontrollü ve belirli dozlarda olması gerektiğini vurgulayarak, "İlaçla zehri ayıran şey dozudur. Herhangi bir ürünün bilinçsizce kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir" dedi.

Kaynak: AA