Türk Kızılay Manisa Şubesi, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinliklerine aşure ikramı ve kan bağışı toplama etkinliğiyle başladı. Türk Kızılay Manisa Şubesi tarafından Şehzadeler İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurulan çadırda Muharrem Ayı sebebiyle vatandaşlara aşure dağıtıldı. Ayrıca Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından çadırın yanına getirilen mobil kan bağışı aracında da vatandaşlardan gönüllü olarak kan toplandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlara da aşure ikramında bulunuldu.

Aşureleri vatandaşlara ikram eden Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, hafta boyunca çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek, öncelikli hedeflerinin öğrencilere Kızılay bilincini ve yardımlaşma bilincini aşılamak olduğunu söyledi. Manisa halkının Türk Kızılayı'na her geçen yıl desteklerinin arttığını ifade eden Şube Başkanı Kahraman, "Geçtiğimiz yıl 30-40 kurban bağışı toplarken, bu yıl 800 kurban bağışı topladık. Bu nedenle genel merkezimizden takdir belgesi aldık. Manisa halkının Türk Kızılayı'na karşı duyarlılığı her geçen gün arttı. Bunun bir örneği de kan bağışlarıdır. Gönüllü kan bağışçı sayılarımız her geçen yıl artıyor. Bu yıl sonuna kadar 62 bin kan ünite toplama hedefimize neredeyse ulaşmış durumdayız" diye konuştu.

Şube Başkanı Kahraman, Kızılay etkinlikleri kapsamında birçok okulda Türk Kızılayı'nı öğrencilere anlatacakları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle şiir, kompozisyon, resim yarışması düzenleyeceklerini ve kentin çeşitli noktalarına mobil kan istasyonları kuracaklarını ifade etti.

Şube Başkanı Kahraman açıklamasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1000 kişiye aşure dağıttı.

Editör: TE Bilişim