Büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye'de büyük bir konut krizi baş göstermiş durumda. Dar ve orta gelirliler artık kiralarını ödemekte zorlanıyor. Büyükşehirlerde maaşın yarıdan fazlası kiraya gidiyor. Manisa da bu konuda İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerden geri kalmıyor.

Satılık ve kiralık ev arama sitelerine verilen ilanlardaki rakamlar adeta dudakları uçuklattı. Manisa’da 3+1 evlerin aylık kirasının 20 bin TL’ye kadar ulaştığı gözlemlendi.

Son 2-3 yılda kiraların oldukça fazla artmasının yanında bir de deprem fırsatçıları ortaya çıktı. Manisa’da Valilik tarafından açıklanan rakamlara göre 12 bin 500’den fazla depremzede bulunuyor. Fırsatçıların, kiraların artmasında depremzedelerin Manisa’ya gelmesini de gerekçe gösterdikleri konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

VALİ YARDIMCISI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen de Manisa’daki yüksek kira rakamlarını sosyal medya hesabından eleştirdi. Bir twitter kullanıcısının, “Sayın Valim bakanlıklar kiralarla alakalı bir düzenleme getirecek mi? Bugün Manisa'da bir emlakçı arkadaş kiraların 20binle 25bin arası olduğunu söylüyor daha ne kadar çıkabilir bu ev sahipleri” paylaşımına yorum yapan Özmen, “Sırf depremden dolayı göç aldığı için kiraları ikiye katlamak alçaklıktır. Türkiye’nin her yerinde depremzedelere bedava evlerini açan namuslu vatandaşlarımızın bu alçaklarla aynı ülkeyi paylaşması bile büyük zuldür” dedi.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU’DAN ÇAĞRI

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “"Fahiş kira artışları deprem kadar acıtıcı bir gerçek. Bu bizi üzmektedir. Devlet olarak gereğini yerine getiriyoruz. 'Kiracıyım, oturuyorum, sen çıkacaksın' diyor. İnsanlara ikinci afet yaşatmanın gereği yok. Böyle bir şeyi istemek doğru bir yaklaşım değil, fahiş fiyat artışları doğru değildir. Vatandaşlarımızdan karakol, 112 dahil başvurabilecekleri her yere başvurmalarını istiyoruz.” dedi.

Editör: Onur Yılmaz