Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cuma gecesi kişileş twitter hesabından bir video yayınladı. Videonun içeriği, depremlerle ilgili olurken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda iktidara tepki göstererek “20 yıldır deprem konusunda hiçbir şey yapmayan bu iktidar, insanlar molozlar altında can çekişirken yeni acılardan siyasi rant devşirmenin yani yine seçim stratejisinin telaşına düştü” dedi.

ÖNÜNDEKİ DOSYA DİKKAT ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu’nun açıklama yaptığı sırada masada duran dosyadaki detay ise hem dikkat çekti, hem de üzerinde yazanlarla tüyleri ürpertti. CHP liderinin masasındaki dosyada “Manisa olası deprem 7.0 Salihli” ifadeleri yer aldı. Videonun yayınlanmasının ardından dosyanın üzerinde yazan yazı, sosyal medyada binlerce kez paylaşılırken, kullanıcılar birbirine neden Manisa ile ilgili dosyanın yer aldığını sordu. Paylaşıma yorum yapan Manisalı kullanıcılar ise tedirginliklerini dile getirdi.

UZMANLAR DA MANİSA İÇİN UYARMIŞTI

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun masasındaki dosyada Salihli ifadesinin bir tesadüf olmadığı da konuşulanlar arasında. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında konuşan Yer Bilimci Celal Şengör, Manisa’da özellikle Salihli ve Alaşehir ilçeleri için uyarıda bulunmuş, “Olası bir depremde Alaşehir ve Salihli perişan olur” ifadelerini kullanmıştı.

MANİSA’DAN 32 FAY GEÇİYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir de Manisa’dan 32 adet fay geçtiğimi ifade ederek, kentten geçen fay hatlarının deprem üretme potansiyeline dikkat çekmişti.

KULİS

Editör: Zerrin Ağar