2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Manisa’nın tanınmış işadamlarından olan İsmail Akçura arasında yapılan protokolün iptalinin ardından Kent Müzesi’nin Bakanlık tarafından yapılması kararlaştırılmıştı. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şehzadeler şehri Manisa’ya yapılacak müze için çivi bile çakmadı. Manisa Kent Müzesi, 2017 yatırım programına dahi alınmadı. Yunusemre Belediyesi sınırları içinde olan müze alanı atıl durumda bekletiliyor.

YUNUSEMRE Belediyesi’nin yanında bulunan 10 bin metrekarelik alanın 4 bin metrekaresine yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak büyük Manisa Kent Müzesi için yaklaşık 5 yıldır adım atılmıyor.
2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Manisalı işadamı İsmail Akçura arasında Kent Müzesi için protokol imzalandı ancak Akçura projeye yatırım yapmayacağını söyleyerek protokolü tek taraflı feshetti.
Protokolün feshedilmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Manisa Kent Müzesi’nin 2017 yatırım programına alınacağı belirtildi.
ŞEHZADELER ŞEHRİ MANİSA’YA ÇİVİ ÇAKILMADI
Açıklamaların ardı ardına gelmesine rağmen Manisa Kent Müzesi, 2017 yatırım programına alınmadı. Şehzadeler Şehri Manisa’ya yapılacak kent müzesi için yatırım programı dışında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından herhangi bir adım atılmadı.
4 bin metrekarelik alana yapılması planlanan Manisa Kent Müzesi için 5 yıldır somut bir proje çıkarılamazken, projeye ne zaman yatırım yapılacağı merak konusu.
ARAZİ ATIL DURUMDA
Öte yandan Manisa Kent Müzesi’nin yapılması düşünülen alanın atıl durumda olduğu fotoğraflanırken, alana Yunusemre Belediyesi’nin içi boş çöp konteynerlerinin yerleştirildiği görüldü.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim