Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Maden Mahallesi’nde yaşayan 8 kişilik bir ailenin evinde bir haftadır gizemli yangınlar çıkıyordu. Gün içinde defalarca eşyaları kendiliğinden tutuşan aile, can güvenliği nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldı.
Vatandaşlar yardıma koştu
Evden çıkarttıkları eşyaların da dışarıda kendi kendine tutuştuğunu gören aile, geceyi komşularında geçirmeye çalıştı ancak bu kez de misafir oldukları evde yangın çıktı.
Bunun üzerine büyük bir korku yaşayan aile, dışarıda yatmak zorunda kaldı. Olay kısa sürede mahallede duyulunca yüzlerce vatandaş yardıma koştu.

Dualar ve namazlarla yangın durdu
Bölgenin tanınmış isimlerinden Seyit Cuma El Tufehi’nin çağrısı üzerine mahalle halkı gece boyunca evin önünde toplandı. Kalabalık, saatlerce dua edip namaz kıldı. İlginç şekilde, duaların ardından evde ve eşyalar üzerinde yeni bir yangın meydana gelmedi.
Olayın ardından konuşan ev sahibi Mehmet Mol, “Allah’a şükür ateşimiz söndü. Hocalarımız Viranşehir’den geldi, dua ettiler, zikir yaptılar. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.







