CHP 38. Olağan Kurultay ve İstanbul İl Kongresi’nde “delegelere menfaat temin edilerek iradenin fesada uğratıldığı” iddialarıyla açılan davalar kritik bir sürece girdi. İstanbul Kongresi için mahkemenin Gürsel Tekin’i kayyum atamasının ardından gözler, CHP Genel Merkezi için verilecek karara çevrildi.
CHP Genel Merkezi için karar zamanı yaklaşıyor. 15 Eylül Pazartesi günü görülecek davada, mahkemeden karar çıkması bekleniyor.
Kılıçdaroğlu ilk adımını nasıl atacak?
Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu ilk etapta genel merkeze gitmeyecek. Tepkilerin dinmesini bekleyecek olan Kılıçdaroğlu’nun, gelişmeleri 21 Eylül’de yapılması planlanan olağanüstü kurultaya kadar dışarıdan izleyeceği öne sürülüyor.
Genel merkezde “yatılı dönem” iddiası
Kılıçdaroğlu’nun daha sonra genel merkeze geçerek, olası protestolara karşı binada “yatılı kalacağı” iddia ediliyor. Bu süreçte parti içinde köklü değişikliklere hazırlanacağı konuşuluyor.
Tasfiye ve dar kadro
Kılıçdaroğlu’nun yol haritasında en dikkat çekici adım ise parti içi tasfiyeler. Yolsuzluk iddiaları bulunan bazı belediye başkanlarının ve bazı milletvekillerinin partiden uzaklaştırılması bekleniyor. Ayrıca, MYK üye sayısının 5-6 kişiye düşürülerek dar bir kadro ile yola devam edileceği öne sürülüyor.