Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, seçim tarihiyle ilgili tartışmalar da devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 “Bu ülke sana 20 yıl verdi. Darbe gördü sayende. Covid'de 5 maskeye muhtaç ettin. Ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. Ekonomiyi çökerttin. Depremde yıkıldık. Hep beceriksizdin. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma. Ya da kork, seçim zamanında yapılacak!”

ARINÇ SEÇİMLERİ ERTELEYİN DEDİ

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, dün yaptığı yazılı açıklama ile seçimlerin ertelenmesini istemiş ve “Belki de tarihimizin en acı felaketini yaşadığımız bugünlerde, ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Daha açık ve net ifade etmek gerekirse: ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım” demişti.

İYİ PARTİ ANAYASA’YI GÖSTERDİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçim tarihi tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Seçim tarihiyle ilgili bazı açıklamalar kamuoyuna yansımaktadır. Elbette öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. İşte hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, kamuoyunda devam eden seçim tartışmalarının partide gündeme gelmediğini, bunu konuşmaya bile utanacaklarını söyledi. Haber Merkezi 

Editör: Onur Yılmaz