Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile hazırlanan 10 bin üzüm üreticisine 100 bin adet üzüm sepeti projesi kapsamında Alaşehir'de de üzüm sepetleri üreticilere teslim edildi. Proje kapsamında Alaşehirli 2 bin üreticiye 20 bin adet üzüm sepeti dağıtıldı. Alaşehir sebze ve meyve halinde gerçekleştirilen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ersoy Vitaş, Alaşehir Muhtarlık Hizmetleri Şube Müdürü Himmet Güneş, MHP İlçe Başkanı ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı. Mahalle muhtarları ve üreticilerle yakından ilgilenen Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Başkan Cengiz Ergün'ün selamlarını iletti.

"DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Alaşehir'de geçtiğimiz aylarda gübre dağıtım töreni de gerçekleştirildiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Geçtiğimiz pandemi süreci ve içinde bulunduğumuz savaş, ülkemizde de tarımın olmazsa olmaz olduğunu bizlere gösterdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde kırsala desteğimiz arttırarak devam ediyor. 2022 yılında 70 milyonluk bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Bu bütçe meyve fidanı, gölet, sulama kooperatiflerine boru desteği, zeytin kasası desteği ve üzüm sepeti desteği gibi onlarca projeyi içeriyor. Üzüm sepeti desteği noktasında da Alaşehir'de 2 bin üreticiye 20 bin adet üzüm sepeti desteğinde bulunuyoruz. Ürününüz bol kazancınız bereketli olsun" dedi.

"ALAŞEHİRLİ ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLUNMASI ÇOK SEVİNDİRİCİ"

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ise, "Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle son zamanlarda Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştan sonra ve pandemiyle birlikte insanların gıdaya olan ulaşımında ciddi manada sıkıntılar çıkmaya başladı ve dünyanın en önemli sektörü gıda oldu. Böyle bir zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin Alaşehirli çiftçilerimize bir nebze de olsa destek olması bizim açımızdan çok sevindirici, çok anlamlı. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah çiftçilerimiz bol kazanç elde ederler, herhangi bir afete uğramadan ürünlerini istedikleri fiyata satabilirler diye umut ediyorum" diye konuştu.

"DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da "Bu tür ufak destekler çiftçimize motivasyon sağlıyor. Manisa Büyükşehir'in yapmış olduğu kelter desteği de çiftçimiz yönünden anlamlı. Çünkü bu bölgede 80 bin ton kuru üzüm üretiliyor. Bağlardan üzüm kesmede ve kuru üzüm toplamada bu kelterler kullanılıyor. İnşallah destekler devam eder. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

"ÇİFTÇİNİN YANINDA OLDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

MHP İlçe Başkanı ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ise, "Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın dediği gibi köylü milletin efendisidir. Köylülerin çoğu da şu anda çiftçilik yapmaktadır. Şu son zamanlarda gerçekten çiftçi zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreçte de Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e çiftçinin yanında olduğu için teşekkür ediyorum. Geçenlerde gübre dağıtımı oldu. Şu anda da kelter dağıtımı oluyor" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERE SAĞLANAN DESTEKLERİ MEMNUNİYETLE KARŞILADILAR

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere sağladığı destekler, mahalle muhtarları ve üreticiler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Başkan Cengiz Ergün'ün üreticilerin yanında olduğunu belirten mahalle muhtarları, destekler nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkürlerini iletti. HABER MERKEZİ

Editör: Zerrin Ağar