Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ve beraberindeki heyet bir dizi resmi ziyaret programı kapsamında Manisa’ya geldi. Manisa programı kapsamında Başkan Ergün ve Vali Ünlü’yü ziyaret etti.

BAŞKAN ERGÜN’E ZİYARET

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ile Konsolosluk Müsteşarı Kanat Turubayev, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ziyarette bulundu. Ziyarette Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ile Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da yer aldı. Ziyaretleri nedeniyle konuklarına teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu yıl 484’ünü kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne davet etti. Manisa’ya daha önce 2 kez daha geldiğini belirten Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul da, “Çok güzel bir şehriniz var. Türkiye için özel önemi var” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Cengiz Ergün ile İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul hediye takdiminde bulundu.

VALİ ÜNLÜ’YE ZİYARET

Sıfır araç alacaklar dikkat! Fatura detayı var! Sıfır araç alacaklar dikkat! Fatura detayı var!

Bir dizi resmi ziyaret programı kapsamında Manisa’ya gelen Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ve beraberindeki heyet Vali Enver Ünlü’ye ziyarette bulundu.  

Valilik Şeref Defterini imzalayan Başkonsolos Amankul daha sonra Vali Enver Ünlü ile Manisa’daki ticaret, eğitim, kültür konuları ve iki ülke arasındaki kültürel konulara dair bir süre sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yaparak, diplomatik ilişkilerin sıcaklığını ve ülkeler arası bağların güçlü olmasının önemine değinerek misafirperverliğinden dolayı Vali Ünlü’ye teşekkür etti.

Vali Ünlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul’a Manisa’ya özgü ürünler hediye etti.

Kaynak: Özkan ÇELİK