Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Aydın Akagündüz, sendika şube başkanlarıyla bir araya gelerek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölge halkı için yaptıkları çalışmalar hakkında basın açıklaması düzenledi.

Akagündüz, ilk etapta sendikalara bağlı üyelerin aracılığıyla 100 evi depremzedeler için açtıklarını dile getirdi. Akagündüz, bölgedeki kan ihtiyacı için de kan verme etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Bölgede büyük bir afet yaşandığına değinen Akagündüz, depremlerin aralıklarla da olsa devam ettiğini anımsattı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Akagündüz, “Depremin olduğu günden itibaren Türkiye Kamu-Sen Manisa olarak ilgili amirlerimizle irtibata geçerek Manisa’da 10 bin üyesi ile Kamu-Sen devletimizin, milletimizin emrindeyiz diyerek üzerimize düşen ne varsa göreve hazırız dedik. Manisa ’damızda bulunan sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek deprem bölgesinde AFAD ve Kızılay’la koordineli ayni ve nakdi yardımlar için seferber olduk.” dedi.

Cumhuriyet tarihinin en ağır ve acı felaketlerinden biriyle karşı karşıya kalındığına dikkat çeken Akagündüz, şöyle devam etti: “Acımız büyük. Bu zor günlerden dayanış ve yardımlaşma ile çıkabiliriz ve bizim Kamu-Sen olarak elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm Türkiye’nin kalbi bu bölgede yaşayan insanlarımızla birlikte atmaktadır. Depremin olduğu andan itibaren tüm bölgede sivil toplum örgütü mensupları ile devamlı irtibat içerisinde olduk olmaya da devam etmekteyiz. Manisa’dan bölgeye giden tüm kamu kurum ve kuruluşları ile irtibat içerisinde, bizler de neler yapabiliriz düsturu ile hareket ettik. Manisa’dan deprem bölgelerinde görev alan tüm kamu personeline ve görevi tamamlayıp Manisa’ya dönen ve halen bölgede görevli olan kamu personeline minnettarız. Allah onlardan razı olsun ve yardımcıları olsun. Devleti yaşat ki millet yaşasın düsturu ile devlet millet el ele vererek yaşanan bu acıyı yine millet olarak hep birlikte atlatacağız. El ele verip hep birlikte ayağa kalkacağız. Yaşadığımız bu büyük deprem felaketi nedeniyle tüm milletimize ve Devletimize bir kere daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, “Allah bütün milletimizi her türlü afet ve felaketlerden korusun.” diyoruz.  Türk milletinin başı sağ olsun.”

Editör: Nuray Bozkurt