Manisa’nın Demirci ilçesinde kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer alması ve girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla “Güçlü Kadın, Güçlü Girişim” programı gerçekleştirildi. KADEM Manisa İl Temsilciliği ile Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde düzenlenen programda, kadın girişimcilere yönelik çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı. Kadın kooperatiflerinde faaliyet gösteren ve kendi kooperatifini kurmak isteyen katılımcılara KADEM’in KooPro projesi tanıtıldı.

DEMİRCİ’DE “GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ GİRİŞİM” PROGRAMI DÜZENLENDİ

Demirci Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen programda, kadınların iş hayatındaki varlığının güçlendirilmesi ve girişimcilik yolculuklarına katkı sunulması hedeflendi. Kadın girişimciliğinde güçlenme, özgüven ve iletişim, hukuki haklar ve işletme güvencesi başlıkları ele alındı. Program kapsamında girişimcilik sürecinde karşılaşılan zorluklarla baş etme yöntemleri, psikolojik dayanıklılık ve liderlik becerileri üzerine paylaşımlar yapıldı.

KADIN KOOPERATİFLERİNE KOOPRO PROJESİ TANITILDI

Programda, kadın kooperatiflerinde faaliyet gösteren ve kendi kooperatifini kurmak isteyen kadınlara KADEM tarafından yürütülen KooPro projesi hakkında bilgi verildi. Kadınların emeklerini ortak üretime dönüştürmesinde kooperatifleşmenin önemine dikkat çekilirken, bu modelin kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasına sağlayabileceği katkılar değerlendirildi.

KADEM MANİSA’DAN İŞ BİRLİĞİ TEŞEKKÜRÜ

KADEM Manisa İl Temsilciliği, kadınların üretim ve girişimcilik alanında daha güçlü adımlar atmasına katkı sunan programın gerçekleştirilmesindeki iş birliği dolayısıyla Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kuruluna teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi