Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

3 saat 15 dakika süren toplantıda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı ateşkes zemini yaratmak için atılması gereken adımlar ele alındı.

Enflasyonla mücadele ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunun da gündeme geldiği toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erodğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yerel seçim mesajı

Yaklaşık 5 yıldır bir fetret devri yaşayan muhalefetin yönetimindeki belediyeleri inşallah gerçek belediyecilikte buluşturacağız.

Terörle mücadele

Terör örgütüne baskıyı artırdık. Bölücü terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık. Tel Rıfat başta olmak üzere teröristlerin kümelendiği sınırımıza yakın alanları da eninde sonunda güvenli hale getireceğiz. Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

İklim krizi

İklim krizi gerçeğiyle ne kadar çabuk yüzleşirsek etkilerini de o kadar hızlıca ortadan kaldırabiliriz. 8 milyar insanın hayatını etlkileyen iklim krizinin nedeni kontrolsüz büyüyen Batılı ülkelerdir. Elimizi taşın altına koyuyoruz. Net sıfır emisyon hedefine 2053'te ulaşacağız.

Enflasyonla mücadele

Hem içerde hem de küresel düzeyde belirlediğimiz hedeflere doğru yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz.

Akgedik TOKİ'de neler oluyor? Akgedik TOKİ'de neler oluyor?

Hiçbir geçici sıkıntı hiçbir karanlık oyun bize engel olamayacak. günlük haytatki sıkıntıları aşarak karamsarlıkları darmadağın ediyoruz.

Editör: Nuray Bozkurt